EVO ZAŠTO IMATE HEMEROIDE, JER CIJELI ŽIVOT RADITE JEDNU STVAR POGREŠNO: Kad odete u WC OVO URADITE i problem će nestati! (VIDEO)

Neugodna pojava hemoroida nije ništa drugo nego upaljene i otečene krvne žile, odnosno vene, a mogu biti i vanjski i unutarnji.

Hemoroidi nisu rijetka stvar, jer čak polovica populacije koja je starija od 50 godina ih ima. A ukoliko ste ih ikada imali, vrlo dobro znate koliko mogu biti neugodni. To su otečene i upaljene vene koje su prisutne u a i oko anusa te donjeg dijela rektuma.

Nastanak i simptomi hemeroida

Ova pojava može se dogoditi i kod muškaraca i kod žena, a incidencija nastanka je dva na hiljadu ljudi. Kod žena su posebno česti i to kod trudnica. Mogu biti unutarnji koji su smješteni unutar rektuma ili vanjski koji su smješteni ispod kože oko anusa, dakle, ove vene se šire pod pritiskom, slično kao i kod proširenih vena na nogama.

Uzroci nastanka hemeroida su različiti od osobe do osobe, ali ipak postoje oni koji su uglavnom zajednički to su:
– neuredan način života
– manje kretanja
– nepravilna prehrana
– genetska predispozicija
– trudnoća
– zatvor
– hormonalne promjene

 

Najčešći razlozi nastanka hemerodia su dugotrajno sjedenje i baš veliki napor za vrijeme vršenja velike nužde. Kod trudnica su česta pojava radi pritiska na vene u toku trudnoće. Pored pritiska, na povećanje vena mogu uticati i hormonalne promjene pa i sam porod koji će povećati hemoroidalne krvne žile. Većina žena koje imaju problema s hemeroidima za vrijeme trudnoće to je privremeni problem koji se uspješno riješi poslije poroda, mada ima i nekolicina žena koje i poslije poroda imaju problem sa hemeroidima.

https://www.youtube.com/watch?v=GMS8EL6i2Jg&feature=emb_title

 

Related Posts

16 pravila Vladete Jerotića za vaspitanje dece: Da odgojite dete na koje ćete sutra moći da se oslonite, pročitajte ovo

Vladeta Jerotić se smatra jednim od naših najvećih mislilaca, čovekom koji je detaljno pristupao svakom problemu koji muči savremeno društvo 1. “Dete do kraja treće godine je upijajući um, kao…

Read more

DIJETA KOJA TOPI KILOGRAME KAO OD ŠALE JEDNA JE OD NAJZDRAVIJIH: Ključ je u jednoj namirnici, otkriva doktor Perišić

Doktor Vojislav Perišić, otkrio je jednom prilikom zašto je nordijska dijeta jedna od najboljih. Nedavno je objavljeno da je nordijska dijeta zdravija od mediteranske, a gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić…

Read more

“KAFA ŠTITI OD OPASNIH BOLESTI SAMO AKO SE PIJE NA OVAJ NAČIN” Tvrdi čuveni srpski lekar

Doktor Vojislav Perišić otkrio je kako se pravilno pije kafa i iznenadio mišljenjem. Ispijanje kafe je jedan od omiljenih rituala, kako u Srbiji, tako i u svetu. Mišljenja o kofeinu…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *