Koliko dugo mljeveno meso može stajati u hladnjaku, a koliko u zamrzivaču?

Sirovo ili već pripremljeno, mljeveno meso ima rok trajanja čak i u zamrzivaču.

Kupili ste malo veću količinu mljevenog mesa i ne možete sve iskoristiti za jednu pripremu ili ste u zadnji tren odlučili da ipak nećete kuhati nešto s njim i meso je ostalo još jedan dan u hladnjaku? Saznajte koliko dugo može tako stajati i kako ga je najbolje čuvati.

Kako tvrdi Food Network, sirovo mljeveno meso u hladnjaku može stajati najviše dva dana, a nakon toga ga treba skuhati ili zamrznuti. Najbolje bi bilo da ga držite na najnižoj polici gdje je najhladnije i gdje sokovi ne mogu kontaminirati ostale namirnice.

Ako ste ga već pripremili, gotovo jelo s mljevenim mesom može stajati tri do četiri dana u hladnjaku, tvrdi Ministarstvo poljoprivrede SAD-a. Bakterije se, iako sporije, razvijaju i u u njemu. Zato je zamrzivač najbolja opcija – ondje može stajati tri do četiri mjeseca ako je sirovo, dok je rok gotovog dva do tri mjeseca.

U originalnom pakiranju možete ga držati do dva tjedna, a nakon toga bi bilo dobro da to pakiranje omotate plastičnom folijom kako ne bi ulazio zrak, prenosi Woman’s Day.

 

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *