NAPITAK OD 3 OBIČNA SASTOJKA ZA 28 DANA UČINIĆE ČUDO ZA VAŠ ORGANIZAM: Pije se pre doručka, i ovako DELUJE!

Ako želite da ubrzate svoj metabolizam i da ojačate imunitet, pred vama je jednostavan recept koji će vam u tome pomoći.

Za ovaj napitak potrebna vam je šolja čaja od peršuna, pola limuna i pola supene kašike cimeta. Sve to dobro promešate i pijete pola sata pre doručka i večere.

Smesa se pije 28 dana, pa onda pravi isto toliko duga pauza, nakon čega može da se ponovi.

Nutricionisti tvrde da je, osim što daje rezultate u vidu smanjenja težine, ovaj napitak prava zdrava bomba.

Koliki je zdravstveni značaj peršuna odavno je poznato u prirodnoj medicini. U lečenju i spravljanju lekovitih napitaka koristi se podjednako i svež i sušen. Može se gajiti na otvorenom polju u bašti, ali uspeva i u saksijama i žardinjerama na balkonu samo je potrebno prilagoditi vrstu peršuna uslovima kojima raspolažemo. Na balkonima u saksijama najbolje uspeva peršun lišćar. Gaji se gotovo u svim evropskim zemljama. Ređe se gaji na teritoriji skandinavskih zemalja. Takođe se gaji u Kanadi, Americi, Aziji, Sibiru, Bliskom i Dalekom istoku… U narodu se još naziva i petrusin, petruška, zelen, peršin, petroželj. Peršun je omlijeni začin domaćica i postoji zlatno pravilo da u koje god jelo da dodate suvog ili svežeg peršunovog lista nećete pogrešiti.

Limun je jedna od najkorisnijih namirnica na našoj planeti. Limun štiti od tolikog broja bolesti, da ga s pravom možemo nazvati superhranom. Limun je pun nutrijenata – sadrži bioflavonoide, pektin, folnu kiselinu, vitamini C, A, B1, B6, kalij, kalcij, magnezij, fosfor, mangan. Povoljno djeluje na rad jetre, creva, želuca, imunog, živčanog i kardiovaskularnog sustava. Ako redovito konzumirate limun, možete sprečiti bolesti poput laringitisa, bronhitisa, gripe, prehlade, artritisa, visokog krvnog tlaka, bakterijskih infekcija, bubrežnih i žučnih kamenaca, a prema najnovijim istraživanjima i raka!

 

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *