Ovo su tri velike greške koje svi radimo na WC-u

Vjerojatno niste ni svjesni grešaka koje radite prilikom odlaska na WC, ali one nisu nimalo bezazlene i mogu uzrokovati infekcije i iritaciju.

Kako biste to spriječili otkrijte koje su to tri velike greške koje svi radimo na WC-u i kako ih možemo ispraviti.

1. Predugo sjedimo

Često se dogodi da imamo potrebu obaviti veliku nuždu, ali to ne ide tako “glatko”. Zbog toga dugo sjedimo na WC školjki i naprežemo se, a to je velika greška jer tako potičemo razvoj hemoroida.

Ako imate problema s obavljanjem velike nužde nemojte bespotrebno sjediti u iščekivanju nego ustanite, malo prošećite po domu jer ćete tako brže natjerati probavni sistem da proradi.

2. Previše se brišemo

U ovom slučaju manje je uistinu više. Toaletni papir iritira perianalnu kožu, a to dovodi do svrbeža i upale. Dovoljno je obrisati se jednom ili dva puta, a ako vam je potrebno više to znači da vjerojatno niste do kraja ispraznili probavni sistem. Birajte mekani toaletni papir bez dodanih mirisa i parfema jer oni manje iritiraju kožu.

3. Brišemo se u krivom smjeru

Mnoge žene nesvjesno rade ovu grešku nakon mokrenja i brišu se od natrag prema naprijed. Na taj način prenose bakterije s rektuma prema mokraćnoj cijevi, piše Zadovoljna.hr.

Za razliku od muškaraca, kod žena je mokraćna cijev kratka pa bakterije brže i lakše dopiru do mjehura i uzrokuju urinarne infekcije. Zbog toga se uvijek brišite od naprijed prema natrag.

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *