SKUSTVO ČOVJEKA IZ NJEMAČKE: “Izliječio sam se od parodontoze i htio bih to podijeliti s vama”

 

Parodontoza je bolest koja oštećuje zubno meso, kost i ostale noseće strukture zubi. Upala rubnog dijela zubnog mesa (gingivitis) rani je stadij oboljenja, kod kojega je oštećen samo dio tkiva.

U tom slučaju se parodont može potpuno izliječiti. Ako se ne liječi može doći do upale potpornog sustava zuba (periodontitis).

To je kasniji nivo parodontne bolesti, gdje su zubno meso i ostale strukture koje drže zub u kosti ozbiljno oštećene. To zahtjeva intenzivno liječenje, ali svejedno može uzrokovati gubitak jednog ili više zubi.

Iskustvo čovjeka iz Njemačke

“Izliječio sam se od parodontoze i htio bih to podijeliti s vama. Moj je zubar ostao vrlo zapanjen napretkom koji sam ostvarivao. Lijek je vrlo jednostavan, jeftin i prirodan – sok od limuna.

Zadnjih šest mjeseci sam pio sok od limuna s vodom, oko 2-3 ili 4 limuna svaki dan. Samo sam pio, nisam ga zadržavao u ustima. To čini tijelo više alkalnim, što je prilično neobično, jer je limun kiseo.

Bakterija koja je odgovorna za parodontozu ne voli alkalnu okolinu i nestaje, a time se bolest zaustavlja. Zubno meso postaje svjetlije, čvršće, a “džepovi” postaju sve manji i manji.

Parodontoza je vrlo gadna bolest i normalan tretman je stvarno skup, a ne jamči uspjeh. Ovaj je tretman jeftin (iako je limun u trgovinama sve skuplji) i zdrav – i zaista djeluje!”

Izvor: aura.ba

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *