URADITE OVO SVAKO JUTRO DA UBIJETE SVE BAKTERIJE KOJE SU VAM UŠLE U KUĆU: Niko ne zna za ovaj TRIK, A SPAŠAVA ZDRAVLJE

Svjetlost koju tijekom dana puštate u svoj dom može ubiti bakterije te pomoći u smanjenju respiratornih poteškoća, piše magazin Science Daily.

Istraživanje koje je na sveučilištu u Oregonu proveo tim na čelu s dr. Ashkaanom Fahimipourom pokazalo je da postoji povezanost između izloženosti svjetlu i broja bakterija u prašini.

Istraživači su tri sobe izložili različitim uvjetima. Jedna je soba bila u mraku, druga je bila izložena sunčevoj svjetlosti, a treća ultraljubičastim zrakama.

Mračna soba je nakon 90 dana bila najprikladnija za život i razvoj bakterija te ih je u njoj bilo 12 posto više dok je u prostorijama izloženim sunčevim i UV zrakama bilo održivo 6,8 odnosno 6,1 posto bakterija.

Bakterije iz mračne sobe bile su povezanije s respiratornim problemima od bakterija iz druge dvije sobe.

Izvor: novi.ba

Related Posts

POUČNA PRIČA: “Jako siromašna starija žena zvala je radio stanicu i tražila pomoć”

Jako siromašna starija žena zvala je radio stanicu i tražila pomoć od Boga. Nevjernik koji je takođe slušao ovaj radijski program odlučio je da se sprda sa ženom. Dobio je…

Read more

U VODU KOJOM BRIŠETE PODOVE UVIJEK DODAJTE I KAŠIKU SOLI, KAD ČUJETE RAZLOG ISTO ĆETE URADITI: Žene se kunu u ovaj trik

Na ovaj način ćete očistiti kuću, ali i otjerati lošu energiju Čisti i oprani podovi nisu samo najbolji način da se oslobodite prašine i bakterija, već i da stvorite prijatnu…

Read more

Kosta Kecmanović otkrio zašto je pobio svoje vršnjake i sledio krv u žilama ljudi: “Htio sam da me doživljavaju kao psihopatu, da ostanem upamćen”

Kosta Kecmanović iz OŠ “Vladislav Ribnikar” na današnjem suđenju njegovim roditeljima porodici Kecmanović otkrio je motiv stravičnog masakra. Kako saznaje “Blic”, on je rekao da je želIo da ga “doživljavaju…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *