Želite prirodno posvijetliti kosu: Treba vam samo jedna namirnica

U vrijeme kada ostajemo kući zbog pandemije novog soja koronavirusa, a frizerski su salon zatvoreni, postoji način kako da na prirodan način posvijetlite kosu.

Uvijek je dobra ideja okrenuti se prirodi kada je u pitanju njega kose. Često možemo pročitati zanimljive načine kako da je tretiramo pomoću različitih namirnica koje svi možemo naći u kuhinji.

Već je dobro poznata tehnika posvetljivanja za koju je potreban – limun!

Tehnika je jednostavna:

Iscijedite sok od jednog limuna. Pomiješajte dvije kašike limunovog soka u čaši tople vode. Ne dozvolite da bude više limunovog soka nego vode!

Ukoliko vam je kosa duža, prilagodite količinu – možete iscijediti i 2 do 3 limuna. Možete sipati ovu mješavinu u flašicu s raspršivačem kako biste je lakše nanosili na kosu.

Važno je da imate na umu uticaj sunčevih zraka, tako da je preporučljivo da nakon nanošenja napolju provedete sat ili dva, lagano sušeći kosu na suncu.

Napomena: Pošto limun može isušivati kosu, nikako nemojte koristiti ovo svakodnevno.

glossy.rs

 

Related Posts

Za 3 horoskopska znaka kiša novca u septembru je samo početak: B0GINJA SREĆE NEĆE ŠTEDJETI

Horoskop za septembar predviđa da će tri horoskopska znaka imati izuzetnu sreću i da će Fortuna, boginja sreće, biti na njihovoj strani. Evo koji su to znakovi: Bik Već u…

Read more

Smrdibube ne podnose miris jedne biljke: Nabavite je i više ih nećete vidjeti, BJEŽAĆE KA0 LUDE

Riješite se dosadnih smrdibuba Smrdibube u kuće i stanove ulaze kroz pukotine na fasadi ili u svaki prostor koji nije dobro izolovan, pa je prvo što treba da uradite kako…

Read more

Sipajte u toalet i sačekajte 15 minuta: Domaći trik koji bi SVI trebali znati

mjesto da žurite u trgovinu kada ostanete bez sredstva za čišćenje WC školjke, odvojite trenutak da razmislite o svojim mogućnostima. Ovu jednostavnu tehniku ​​možete koristiti za čišćenje WC školjke bez…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *