Izbacite 5 litara viška vode iz tela za 3 dana!

Uzroke zadržavanja vode možemo da tražimo u mnogim stanjima, navikama ili propustima u načinu ishrane.

Takođe, neuravnoteženost hormona za vreme menstrualnog ciklusa, trudnoće, menopauze i PMS-a mogu da učine da žena bude sva otečena, a nije tajna i da mnoge primete da su im grudi “punije” nekoliko dana pred ciklus.

 

Preterani unos soli, šećera i masti mogu da utiču na zadržavanje vode u organizmu, čemu dodatno pogoduje nedovoljni unos vitamina B kompleksa i proteina. Brza hrana i jela koja su jako posoljena deluju tako da telo počne da zadržava vodu, a mi se osećamo nadutim u području stomaka i u ekstremitetima.

Takođe, hronične bolesti poput bolesti bubrega, pluća ili artritisa mogu uzrokovati zadržavanje vode.

 

Međutim, peršun, biljka koju koristimo kao začin, ima magične moći! Njegova količina u jelima je uvek mala, zato nije dovoljna da pokrene izlučivanje nagomilane tečnosti iz tela.

Peršun je odličan saveznik u borbi protiv urinarnih problema, bubrežnih oboljenja i jak diuretik. Kao lek može se koristiti i koren i listovi peršuna.

Postoji mnogo recepata za pripremu čaja od peršuna, a ovaj su isprobali mnogi i oduševljeni su, jer se za 3 dana gubi 5 kilograma!

 

Recept: U litar ključale vode dodajte 5 kašika seckanog peršuna. Tečnost ostavite da odstoji 20-ak minuta, nakon toga procedite ili pijte zajedno sa seckanim peršunom.

Čaj od peršna može se piti i topao i ohlađen. Možete ga piti u bilo koje doba dana, osim kasno uveče, jer će izazvati često mokrenje.

PROČITAJTE: Ima 71 godinu i izgleda kao devojčica: Nećete verovati šta Norma jede da bi bila mlada i vitka! (FOTO)

Imajte u vidu da je izbacivanje viška tečnosti iz organizma veoma važno. Sa urinom izbacujemo otrove, bakterije i druge štetne materije, a peršun je naučno dokazano odličan diuretik, a uz to i jak antioksidans.

Konzumiranje čaja od peršuna je preporučljivo, ali nikako ne smete da preterujete. Konzumiranje neka ne bude više od jednog litra čaja dnevno.

Related Posts

BIO sam glup što nisam znao da samo 1 kap odmah tjera komarce, miševe, mrave, moljce

U današnjem kratkom videu pokazati ću vam provjerene metode koje će vam pomoći da u svom domu od podruma do tavana kako bi stvorili zonu bez komaraca, miševa, štakora, mrava,…

Read more

Dobitnik nagrade u uzgoju orhideja otkrio je ključ da imate najljepše cvijeće oko sebe: VRLO JE JEDNOSTAVNO

Orhideja je nesumnjivo kraljica sobnih biljaka. U stvari, potrebno mu je dosta i vratit će vam se zaista bogatim cvjetovima. Ovo je savjet uzgajivača, koji se može pohvaliti nevjerovatno cvjetajućim…

Read more

Zlata vrijedan trik naših baka: Evo šta su UBACIVALE U VODU u kojoj se kuhaju jaja

Svima je poznat postupak kuhanja jaja; jednostavno ih stavite u vodu i bit će gotovi za desetak minuta. Međutim, uobičajeno je da jaje pukne od prejake topline, što rezultira istjecanjem…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *