Jednostavan način za uklanjanje mitesera. JEDNOM I ZAUVEK!

Da pogodimo: koristili ste kozmetiku u prošlosti kako bi uklonili svoje neugledne, dosadne, a ponekad i bolne mitesere samo da bi se oni odmah ponovo vratili, zar ne?

Izgleda da su te skupe trake, sredstva i metode za čišćenje lica samo privremena rešenja i ne mogu biti delotvorne kao određene prirodne metode. Ovo je jedna od njih!

Sve što trebate je limun, marska so i topla voda. Ova metoda je delotvornija od bilo čega što ćete kupiti u prodavnici i vaši se miteseri više neće vratiti, barem neko konkretno duže vreme.

 

Postupak:
U maloj posudi pomešajte 1 veliku kašiku morske soli, 1/2 male kašike limunovog soka i 1 malu kašiku tople vode.

Nanesite smesu na vaše celo lice, a veću količinu nanesite na područja s miteserima.

Uzmi toplu i vlažnu krpu i polako nanosite smesu na kožu kružnim pokretima. Na taj način masirajte kožu toplom krpom 5 minuta. Ponovo zagrejte krpu toplom vodom ako se počne hladiti.

Dopustite da mešavina stoji na koži još 5 minuta, a zatim operite lice u hladnoj vodi – koliko god hladnu možete podneti.

Možda ćete morati ponoviti ovaj postupak još koji put tokom sedmice, ali to će ukloniti one neugodne mitesere i sprečiti da se ponovo pojave.

Zašto je ovo delotvorno?
Morska so je antibakterijsko sredstvo koje pomaže očistiti i odčepiti pore. Limunov sok sadrži limunsku kiselinu koja pomaže u borbi protiv klica i bakterija i na taj način čisti kožu. Topla voda takođe pomaže otvoriti pore. Sve zajedno, to je poput skupog hemijskog pilinga, ali ni približno loše za vašu kožu.

(Atma.hr)

 

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *