PRECRTAJTE IH SA SPISKA ZA KUPOVINU: Doktori sa svih krajeva sveta se složili, ovih 7 namirnica nikad ne treba da konzumirate!

Za sve ove štetne namirnice postoji i zdrava alternativa. Svi smo čuli da namirnice koje jedemo svakodnevno sadrže toksine i opasne hemikalije.

Jesti zdravo znači konzumirati namirnice koje su minimalno obrađene i koje ne sadrže aditive. Evo namirnica za koje različiti eksperti za hranu sa svih krajeva sveta kažu da ih nikada ne treba jesti!

1.Endokrinolozi – paradajz u konzervi

Problem je u limenim konzervama. One sadrže bisfenol-A, sintetički estrogen koji se dovodi u vezu s reproduktivnim problemima, srčanim oboljenjima, dijabetesom i gojaznošću. Alternativa: Sok od paradajza iz staklene flaše.

 

2.Farmeri – meso grla koja su hranjena kukuruzom

Stoka u prirodi jede travu, a ne žitarice. Većina današnjih farmera, zbog pritiska i želje za većim profitom, hrani stoku kukuruzom i sojom zato što su jeftiniji. Meso stoke koja se hranila travom sadrži više beta-karotena, vitamina E, omega 3 masnih kiselina, kalcijuma, magnezijuma i kalijuma. Uz to, sadrži manje zasićenih masti. Iako je ovo meso skuplje, mnogo je zdravije i ukusnije.

3. Toksikolozi – kokice iz mikrotalasne

Problem je u supstanci PFOA, hemikaliji koja se nalazi u ambalaži kokica za mikrotalasnu. Ova hemikalija dovodi se u vezu s neplodnošću, kao i problemima s jetrom i pankreasom. U mikrotalasnoj ova hemikalija isparava i ulazi u kokice, a u ljudskom telu se može zadržati godinama.

Alternativa: Obične kokice.

4. Poljoprivrednici – neorganski krompiri

Neorganski krompiri sadrže herbicide, pesticide i fungicide. Neorganske krompire možete prepoznati po tome štone mogu da proklijaju.

Alternativa: Organski krompiri. Neki bi možda pomislili da je alternativa oprati krompire, ali hemikalije su apsorbovane u tolikoj meri da pranje nije nikakvo rešenje.

 

 

5. Eksperti za ribarstvo – lolos sa farmi

Kao što nije prirodno da krave jedu žitarice, tako nije prirodno ni da lososi budu ograđeni mrežom i da se hrane sojom, živinskim otpacima ili čak hidrolizovanim perjem pilića. Meso lososa koji se uzgajaju na ovaj način izuzetno je kancerogeno i dovodi se u vezu s dijabetesom i gojaznošću.

Alternativa: Divlji, ulovljeni losos.

6. Biotehnološki eksperti – neorganska soja (GMO nefermentisana soja)

Jedina soja koja je prihvatljiva za ljudsku upotrebu jeste fermentisana soja. Nažalost, 90% soje u svetu je genetski modifikovano i izaziva dugoročne probleme sa zdravljem, zato što remeti balans hormona, a može da dovede čak i do raka.

Alternativa: Fermentisana soja.

7. Eksperti za organsku hranu – neorganske jabuke

Od svih neorganskih proizvoda, jabuke sadrže najveći nivo pesticida. Rezultati više istraživanja izloženost ovim pesticidima dovode u vezu s rakom i Parkinsonovom bolešću.

Alternativa: Organske jabuke. Iako su mnogo skuplje, pne su mnogo ukusnije i neuporedivo zdravije.

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *