SAT VREMENA PRE SPAVANJA POMEŠAJTE OVE SASTOJKE: Pijte svako veče i evo šta će vam se desiti

Kvalitetan san u pravo vreme može da pomogne u zaštiti vašeg mentalnog i fizičkog zdravlja, kvaliteta života, i sigurnosti.

Spavanje je veoma važno, jer tokom sna mozak ima dovoljno vremena da obradi i stvori energiju za svakodnevne aktivnosti i održava vaše fizičko zdravlje. Dakle, spavanje poboljšava našu sposobnost koncentracije, opšte stanje mozga i podmlađuje telo.

 

Sa druge strane, loš san uzrokuje nekoliko faktora, ali najčešći uzroci uključuju loše navike u ishrani, anksioznost, nedostatak minerala, i nezdrav način života. Nedostatak sna dovodi do niskog nivoa energije, depresije, opšte slabosti, mučnina, razdražljivosti, umora i povećanog rizika od hipertenzije.

Ipak, postoji prirodan način da pomognete sebi u ovom slučaju. Jednostavno, konzumirajte banane i cimet u obliku čaja pred spavanje!

Banane su bogat izvor kalijuma i magnezijuma, minerala koji poboljšavaju kvalitet sna. Ovi minerali takođe pomažu opuštanju mišića i vena, i poništavaju negativne uticaje viška kortizola, hormona stresa. Banane sadrže amino kiselinu triptofan, koja pomaže da se podigne nivo serotonina koji pomažu u regulaciji obrazaca spavanja.

Foto Shuttterstock

*Foto Shuttterstock

Drugi sastojak ovog recepta, cimet, sadrži izvanredna eterična ulja, kao što je eugenol, koji daje sladak, prijatan aromatičan miris, kao i vitamin A, pantotensku kiselinu, niacin i piridoksin. Ovaj začin je takođe vrlo koristan za zdravlje, jer olakšava i opušta telo. Osim toga, pomaže probavu i cirkulaciju krvi.

Sastojci: 1 banana, prstohvat cimeta i 1 litar vode.

Priprema: Prokuvati vodu u maloj šerpi. Isecite bananu na kolutiće, a zatim ih dodajte u ključalu vodu. Neka vri deset minuta, procedite i sipajte u šolju. Dodajte prstohvat cimeta i uživajte u odličnom ukusu ove šoljice zdravlja!

Primena: Konzumirajte ovaj izuzetan čaj 1 sat pre odlaska u krevet.

(Izvor: BiljnaApoteka.info)

 

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *