Japanska Terapija Ovom Vodom Topi Kilograme, Reguliše Pritisak, Reguliše Probavu, Uništava Gripu, Uklanja Bol U Zglobovima

Japanska terapija ovom vodom topi kilograme,reguliše pritisak,reguliše probavu, uništava gripu,uklanja bol u zglobovima

Internet je preplavljen bezbrojnim dijetama, receptima i lijekovima za gubitak kilograma, a jedan se posebno ističe po svojoj efikasnosti i brzim rezultatima.

Naime, đumbirova voda pomaže u sagorjevanju masnoća čak i s mjesta gdje su vrlo tvrdokorne poput stomaka, leđa i bedara.

Dobro utiče na cjelokupno zdravlje i štiti od brojnih bolesti s obzirom na to da aktivni sastojak đumbira gingerol ima protivupalna svojstva.

Normalizuje krvni pritisak – redovno konzumiranje đumbirove vode doprinosi regulisanju krvnog pritiska, a sprečava i stvaranje krvnih ugrušaka za koje se zna da su smrtonosni.

Smanjuje nastanak infekcija – đumbir se vekovima koristi protiv raznih infekcija, uključujući prehlade i grip. Ima protivupalno djelovanje koje ga čine idealnim lijekom protiv upalnih bolesti poput artritisa i gihta.

Poboljšava cirkulaciju uglavnom zbog prisutnosti gvožđa i cinka.

Umanjuje simptome prehlade i gripa – redovno konzumiranje đumbira poboljšava imunološki sistem.

Japanska voda Reguliše probavu – đumbirova voda eliminiše neugodne probavne probleme kao što su probavne smetnje, nadutost, refluks kiseline i zatvor.

Olakšava bol u zglobovima – zahvaljujući protivupalnim svojstvima, redovno konzumiranje đumbirove vode spriječiće bol u zglobovima.

Sastojci:

1, 5 l vode
nekoliko tankih listića đumbira (najmanje 1 cm đumbira)
malo limunovog soka

Priprema:

Stavite vodu da prokuha, a đumbir ogulite na ploškice.

Dodajte đumbir u prokuhanu vodu i kuhajte dok ne omekša.

Skinite s vatre, ohladite i dodajte limunov sok.

Čim otvorite oči ujutru popijte ovaj napitak.

Izvor: hayat

 

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *