Lekovita salata od krastavac i belog luka: Reguliše visok krvni pritisak i snižava holesterol

Hipertenzija spada među bolesti koje su u velikoj ekspanziji poslednjih par godina, na to najviše utiču nezdrave životne navike, loša ishrana i velika izloženost stresu – stoga je sve više prisutan i visok krvni pritisak na nervnoj bazi.Više od 40% odraslih preko 25 godina su pogođeni sa hipertenzijom.

Donosimo recept za lekovitu salatu od krastavac i belog luka, koji će sniziti krvni pritisak i poboljšati zdravlje kardiovaskularnog sistema ako je konzumirate redovno .

Sastojci: 1 krastavac, 3 čena belog luka, ½ -1 jabukovog sirćeta, nekoliko kašike vodu.

Priprema:

Krastavac operite lepo i iseckajte. Oljuštite beli luk i iseckajte ga na sitne komade. Stavite sastojke u veliku staklenu posudu. Dodajte sirće i vodu.

Poslužite uz mente koja će ublažiti jak miris belog luka.

Uživajte i postanite zdraviji!

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *