NAJEFIKASNIJI NARODNI LIJEK PROTIV UPALE PLUĆA: VELIKOM BRZINOM LIJEČI SVE RESPIRATORNE TEGOBE! (RECEPT)

Narodna medicina ima rješenje za sve zdravstene tegobe! Upala pluća je infekcija donjih disajnih puteva koja može biti izazvana različitim uzrocima. Uprskos razvoju i napredku medicine, ovo je u dalje veliki zdravstveni problem.

Ako se ne liječi može dovesti do akutnog otkazivanja pluća i do gubitka zivota bolesnika.

Simptomi koji prate zapaljenje pluća su probadanje u grudima ili leđima, kratak dah, temperatura, malaksalost, gubitkom apetita. Narodna medicina ima rješenje i za ovaj problem.

Prirodni lijek će ublažiti respiratorne tegobe. Za pripremu će vam biti potrebno:

Čaj od lišća od koprive, Čaj od hrastovog lišća, Čaj od dobričice, Čaj od lšća maslačka, Čaj od hajdučke trave, Žalfija, 2-3 kašike soka soka od krstovnika (Nasturtium offic. R. Br.).

Priprema:

Po jednu kašiku svakog čaja pomješajte i prelijte sa pola litre vode i ostavite da odstoji 12 sati. Nakon toga stavite na zagrijanu ringlu, dodajte sok od krstovnika i kuvajte dok ne proključa. Po jednu šolju ovog čaja popijte ujutru, popodne i uveče.

Napomena: Prije upotrebe bilo kog narodnog lijeka konsultujte se sa ljekarom.

Izvor: stil.kurir.rs

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *