STAVILA JE LIST KISELOG KUPUSA NA LICE: KAD JE PROŠLO 15 MINUTA, NIJE MOGLA DA VJERUJE!

Kiseli kupus je prepun vitamina i minerala, ali priznajte da vam nikada ne bi palo na pamet da njegovu cijelu lisku stavite na lice. Opće je poznato da je kupus prepun vitamina C, beta-karotena, kalijuma, gvožđa, magnezijuma, sumpora i bakra.

Kiseljenjem svi ovi vitamini i minerali dolaze još više do izražaja jer se lakše apsorbuju. Zbog toga je važno unositi ovu namirnicu jer djeluje kao pojačivač za imuni sistem, ali i kao antioksidaks.

To je upravo dokazala dama kojoj nije bilo strano da na svoje lice stavi lisku kiselog kupusa i da tako uradi svojevrsnu detoksikaciju kože. Maska od liske kiselog kupusa hrani vaše lice važnim nutrijentima, pa ono postaje elastičnije, mekše i glatkije.

Kako da napravite ovu masku?

 

Izdvojte lisku kiselog kupusa i malo je properite. Bilo bi dobro da je izlomite na mjestima gdje su korijen i žile, kako bi minerali lakše došli do vaše kože, a u ovim dijelovima ih ima najviše.

Postavite lisku na suhu, prethodno opranu kožu i držite je tako 10-15 minuta. Najlakše će vam biti ukoliko ste u ležećem položaju. Poslije ovog vremena, skinite lisku i primijetićete kako je ona veoma topla. To je znak da su se pore kože raširile i da je krvotok pojačan. Sve to je odličan znak jer je na taj način koža maksimalno nahranjena nutrijentima iz ove zimske namirnice. Umijte lice mlakom vodom i blago ga osušite.

(hayat.ba )

 

Related Posts

16 pravila Vladete Jerotića za vaspitanje dece: Da odgojite dete na koje ćete sutra moći da se oslonite, pročitajte ovo

Vladeta Jerotić se smatra jednim od naših najvećih mislilaca, čovekom koji je detaljno pristupao svakom problemu koji muči savremeno društvo 1. “Dete do kraja treće godine je upijajući um, kao…

Read more

DIJETA KOJA TOPI KILOGRAME KAO OD ŠALE JEDNA JE OD NAJZDRAVIJIH: Ključ je u jednoj namirnici, otkriva doktor Perišić

Doktor Vojislav Perišić, otkrio je jednom prilikom zašto je nordijska dijeta jedna od najboljih. Nedavno je objavljeno da je nordijska dijeta zdravija od mediteranske, a gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić…

Read more

“KAFA ŠTITI OD OPASNIH BOLESTI SAMO AKO SE PIJE NA OVAJ NAČIN” Tvrdi čuveni srpski lekar

Doktor Vojislav Perišić otkrio je kako se pravilno pije kafa i iznenadio mišljenjem. Ispijanje kafe je jedan od omiljenih rituala, kako u Srbiji, tako i u svetu. Mišljenja o kofeinu…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *