Pogledajte kakve UŽASNE posljedice na vašu KIČMU ostavlja konstantno gledanje u mobitel!

Nevjerovatno je kako tehnologija utiče na naše navike i na naše zdravlje…
Da li možete da povjerujete da samo držanje vašeg telefona s pogledom na dole, može da izgleda kao da držite osmogodišnje dijete na glavi dok stojite? Gledanje dole u vaš telefon je kao da imate opterećenje od 27 kilograma na vratu.

Dr Kenet Hensridž, glavni doktor za operisanje kičme u Njujorku razvio je virualni model. Ispada da kada krećete glavu napred imate taj iznos sile na vratu i kičmi. To nije dobro za vaše zdravlje, a prosječna osoba provede 2-4 sata dnevno u ovoj poziciji.

Dr Hensridž napominje da je za dobro držanje neohodno uskladiti uši s ramenima i lopaticama unazad.Pravo držanje tijela smanjuje tjelesni stres i opadanje kortizola.

Loše držanje, s druge strane narušava kičmu i može dovesti do ranog habanja, cijepanja, degeneracije i možda operacije. Ne morate obavezno da prinosite telefon blizu očiju. Vaše oči imaju niz pokreta koje omogućavaju da pogledate dole na svoj telefon bez nagiba glave.

https://www.youtube.com/watch?v=VEjgVktSG7Y&feature=emb_title

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *