POPIJTE OVAJ ĐUMBIR-KURKUMA ČAJ U JUTARNJIM SATIMA I GLEDAJTE ŠTA ĆE SE DESITI SA VAŠOM UPALOM

Mnogi biljni čajevi imaju blagotvoran učinak na organizam i zdravlje čovjeka. Osim što liječe, imaju i smirujući učinak.

Čaj od đumbira i kurkume je jedan od najzdravijih čajeva jer u sebi sadrži 2 najzdravija sastojka na svijetu: đumbir i kurkumu.

Čaj od đumbira je sve popularniji te je prirodni lijek za razne probavne smetnje kao povraćanje i gastritis. Može opustiti mišiće i time spriječiti nadutost i plinove. Također je utvrđeno da je vrlo učinkovit lijek za prehlade i kašalj. Snižava razinu kolesterola, potiče cirkulaciju, regulira krvni tlak i pomaže u sprječavanju zgrušavanja krvi, što može smanjiti rizik od raznih bolesti srca.

Kurkuma se u Indiji već stoljećima koristi kao lijek za različite bolesti. Uz nevjerojatno jarku žuto-narančastu boju, ovaj začin može pomoći izliječiti mnoge zdravstvene probleme. Kurkuma je možda najpoznatija po svojoj sposobnosti u borbi protiv upala. Sadrži aktivni sastojak kurkumin, koji ima snažna protuupalna i antioksidativna svojstva.

Čaj od đumbira i kurkume

Sastojci:

1 litra vode
5 cm svježeg đumbira
1 žličica kurkume u prahu
1 limun
med (po želji)

Priprema:

1. Vodu stavite kuhati, a đumbir ogulite i naribajte

2. Kada voda proključa dodajte naribani đumbir i kuhajte 5 minuta

3. Dodajte kurkumu i kuhajte još 2-3 minute

4. Pustite da odstoji, procijedite pa dodajte sok od limuna i med po želji

izvor: coolinarika.com

 

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *