Smanjite bol tokom ciklusa, PO SVAKU CENU izbegavajte da radite ovo!

Žene provedu nešto više od polovine života baveći se svojim hormonim, koristeći uloške, tampone i trpeći grčeve, pa čak i tada, još uvel nismo 100% sigurne što se događa u našem telu.

Tu je i dosta mitova o tome što je dobro, a šta ne treba raditi u ”onim” danima

Šta biste trebale da izbegavate?

ALKOHOL

Alkohol povećava sve simptome i može uzrokovati grčeve. Ne treba ga piti u toku ciklusa jer razređuje krv i čini krvarenje obilnijim.

TRENIRANJE

Tokom onih dana nemojte trenirati. Ciklus dovodi do otoka i nakupljanja tečnosti u organizmu, što vam može davati lažnu sliku o broju kilograma.

ČOKOLADA

Ovo je samo mit! Čokolada vam neće umanjiti bolove, zato nemojte preterivati!

SLADOLED

educatudieta.blogspot.comDa, malo sladoleda je upravo ono što vam je potrebno leti, ali mlečni proizvodi su puni masnoće i stoga imaju isti učinak kao i masno meso. Naravno, to se odnosi i na sireve i kremove.

KOFEIN

Ako ste ovisnik o kofeinu, to može biti problem! Kofein može doprineti poremećaju toka i početka ciklusa. Osim toga, lekari su rekli da može pogoršati menstrualne grčeve, uzrokovati poteškoće sa spavanjem i depresiju.

KUĆNI POSLOVI

puntomatic.esIzbegavajte teške poslove i nošenje stvari, jer to može povećati bol i učiniti krvarenje obilnijim. Imaćete vremena za sve ovo u drugoj polovini meseca.

Izvor: Likemag.com

 

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *