Za samo 2 minute UBIJA sve bolove u tijelu: Jeftin i lako dostupan prah koji morate koristiti

U ljudskom tijelu magnezij kao kemijski element ima veliku ulogu. Najviše je prisutan u zubima i kostima, čak 60 do 65 posto, dok je ostatak pohranjen u mišićima, stanicama i krvi.

Uključen je u mnoštvo enzimskih reakcija, bitnih za mnoge životne procese.

Neke od tih funkcija su stvaranje bjelančevina, kao i stvaranje energije i njen prijenos, skladno funkcioniranje živčanog, endokrinog i kardiovaskularnog sustava, jačina kostiju i zubi.

A ako vas muče učestali bolovi u mišićima i zglobovima, koji su nastali uslijed iznenadne povećane aktivnosti, kao i suha koža, imamo rješenje za vas.

Isprobajte domaći magnezijev losion, odnosno ulje magnezija, koje može riještii sve te probleme u jednom potezu!

Kao što možda već znate, magnezij je ključni mineral u ljudskom tijelu, koji je neophodan svim stanicama u tijelu, kako bi mogle pravilno funkcionirati, HealthyDefiniton.

Čak 300 kemijskih procesa u tijelu zahtjeva prisustvo magnezija, što znači da ga moramo unosimo u dovoljnim količinama svakog dana.

Ovo su neke od funkcija magnezija u tijelu:

– Popravlja zdravlje kostiju
– Regulira razinu energije
– Pospješuje apsorpciju vitamina D iz sunca
– Ubrzava zacjeljivanje rana
– Ublažava upale
– Stimulira cirkulaciju
– Snižava rizik od dijabetesa

Osim prehrane, postoji još jedan način da unesete magnezij u tijelo, i to prečicom – kroz kožu.

Ovom metodom sigurno ćete zadovoljiti preporučeni dnevni unos (za žene 280-300 mg, za muškarce 270-400 mg), a za to vam je potrebna samo vruća voda i magnezij klorid.

Recept za domaći magnezijev losion (ulje)

Sastojci:

– 3 žlice vruće vode
– pola šalice magnezij klorida

Priprema i primjena:

Sve što trebate napraviti jest pomiješati vodu s ovim moćnim prahom i nanesete na kožu. Pomoću ovog losiona, možete se osloboditi bolova u kostima i mišićima – samo utrljajte losion na bolno mjesto i sačekajte 2-3 minute. Bit ćete oduševljeni rezultatom.

Izvor: dnevno.hr

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *