OVO ĆE VAS PREPORODITI: SAMI NAPRAVITE OVO ULJE I RIJEŠITE SE BOLOVA U KIČMI I ZGLOBOVIMA.

Napravite prirodni preparat koji vam može pomoći kod bolova u leđima i zglobovima. Ovaj prirodni lijek može kako održati zglobove u dobrom stanju, smanjiti bolove i istovremeno otkloniti mnoge probleme koje prate ove tegobe.

Recept za bolne zglobove i leđa:

Očistiti 300 – 400 gr bijelog luka i sitno isjeckati.

Staviti u teglu i preliti ga 1 litrom kvalitetnog nerafinisanog biljnog ulja (maslinovo, suncokretovo…) Zatvoriti poklopcem i ostaviti teglu na tamno mjesto na sobnoj temperaturi, na 2 nedelje.

Ne zaboravljati svakodnevno mućkati sadržaj tegle. Na kraju ćete dobiti ulje bijelog luka, koje treba da se procijedi kroz 3 – 4 sloja gaze ili dvaput kroz sitnu plastičnu cjediljku.

Kako se koristi:

Ulje se utrljava u bolna mjesta, na primer u donji dio leđa kod osteohondroze, bolova u leđima ili u bolne zglobove na rukama i nogama kod artroze. Pokriva se najlonskom kesom u utopljava se preko noći.

Bijeli luk poboljšava cirkulaciju krvi u bolnim zglobovima, samim time pomaže uspostavljanju njihovih funkcija. Terapija bi trebalo da traje dva mjeseca. Prije upotrebe prirodnih sredstava obavezno se konsultujte s ljekarom.

 

Izvor: stvarukusa.rs

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *