OVO VOĆE IMA MOĆ DA OBNOVI CELO TELO ZA 40 DANA: NAJBOLJI LAKSATIV, ALI SAMO AKO SE UZME OVAKO!

Stari recept od samo dva sastojka. Smokve su vrlo zdrave, ne smao kad su sveže, već i kad su osušene. One su veoma korisne i lekovite za naše zdravlje. Bukvalno mogu da obnove celo naše telo, blagotvorno delujući na sve organe.

Tokom procesa sušenja količina proteina u smokvama raste na 3 do 6 %, a šećer na 50 do 70%, dok sveže smokve sadrže samo: 1% proteina, 15 do 20 posto šećare.

Prirodni šećer iz smokvi naše telo dobro i lako apsorbuje. Suve smokve su u stanju da umnože energiju koje naše telo proizvodi, poboljšavaju raspoloženje, efiksnost i mentalnu aktivnost.

Sušene smokve sadrže ogromnu količinu vlakana i to nam omogućava da dugo vremena ostanemo siti. Suve smokve su bogate hranljivim sastojcima kao što su kalijum, magnezijum, gvožđe, kalcijum i vitamin B. Sadrže visok stepen pektina koji obnavlja crevnu mikrofloru ali i povrede na zglobovima i kostima. Suve smokve su odličan laksativ.

Sastojci:

20 komada smokava i maslinovo ulje.

Priprema:

Uzmite 20 suvih smokava, iscepkajte ih na pola ili na sitnije deliće, a zatim ih prelijte sa maslinovim uljem, ali da ogreznu.

Ostavite ih u frižideru tokom 40 dana, a zatim uzimajte svako jutro po polovinu smokve i kašičicu maslinovog ulja ih njih. Ovo jedite 10ak minuta pre doručka. Konzumirajte ovaj lek dok ne pojedete sve, a onda opet ponovite proces nakon pola godine.

Izvor: Stil.kurir.rs

Related Posts

16 pravila Vladete Jerotića za vaspitanje dece: Da odgojite dete na koje ćete sutra moći da se oslonite, pročitajte ovo

Vladeta Jerotić se smatra jednim od naših najvećih mislilaca, čovekom koji je detaljno pristupao svakom problemu koji muči savremeno društvo 1. “Dete do kraja treće godine je upijajući um, kao…

Read more

DIJETA KOJA TOPI KILOGRAME KAO OD ŠALE JEDNA JE OD NAJZDRAVIJIH: Ključ je u jednoj namirnici, otkriva doktor Perišić

Doktor Vojislav Perišić, otkrio je jednom prilikom zašto je nordijska dijeta jedna od najboljih. Nedavno je objavljeno da je nordijska dijeta zdravija od mediteranske, a gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić…

Read more

“KAFA ŠTITI OD OPASNIH BOLESTI SAMO AKO SE PIJE NA OVAJ NAČIN” Tvrdi čuveni srpski lekar

Doktor Vojislav Perišić otkrio je kako se pravilno pije kafa i iznenadio mišljenjem. Ispijanje kafe je jedan od omiljenih rituala, kako u Srbiji, tako i u svetu. Mišljenja o kofeinu…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *