NARODNI RECEPT: SAVRŠENA KOMBINACIJA PROTIV SRČANOG I MOŽDANOG UDARA!

Verovatno već znate zašto je dobro ujutro piti vodu na prazan stomak. Ovo pomaže u čišćenju i održavanju tela u dobroj formi. Ne možete da se napijete obične vode? Pa dodajte malo meda! Iznenađujuće je da je napitak od meda jedna od najefikasnijih komponenti u opštem programu poboljšanja zdravlja!

Pravljenje medene vode je jednostavno! Na čašu obične, ne kuvane vode dovoljna je samo jedna kašičica meda. Glavna stvar je dobro promešati i odmah piti. Koristite samo pravi domaći med.

A da biste povećali korisna svojstva prilikom pripreme napitka, možete koristiti dodatne sastojke poput propolisa, limunovog soka, mumije i drugih. Redovno pijenje medene vode pomoći će vam da postignete neverovatne rezultate. A koje, saznaćete sada!

KORISNA SVOJSTVA MEDENE VODE

Normalizacija procesa digestivnog trakta:

Zaboravite na bolove u trbuhu i nadutost! Uz to, redovitim uzimanjem medenog napitka svi nametnici koji žive u probavnom traktu umiru.

Detoksikacija tijela:

Pijenje medene vode pomaže u čišćenju tijela od toksina. Učinak će se pojačati ako u napitak dodate malo limunovog soka.

Pojačajte metabolizam:

Ovaj alat ubrzava metabolizam, što pomaže u borbi protiv prekomjerne težine. Da, medena voda pomaže vam u mršavljenju!

Suočavanje sa stresom:

Ovo ukusno piće ubrzava brži oporavak živčanog sustava u stresnim i kritičnim situacijama.

Poboljšava stanje kože i kose:

Isprobajte i primijetit ćete kako se promjene počinju događati! Također možete jednostavno pomladiti lice medenom vodom.

Lijek za nesanicu:

Ispijanjem medene vode prije spavanja zaboravit ćete na nesanicu i jutarnje glavobolje.

Obnova ljudskog energetskog polja:

Smatra se da se središte energetskog polja nalazi u dvanaesniku, o čijem stanju ovisi naš imunitet. Medena voda i ovdje pomaže u čišćenju!

Jačanje imunološkog sustava:

Kao što možete zamisliti, ako svakodnevno pijete medenu vodu, zaboravit ćete na prehladu. Patite li od kroničnog bronhitisa ili curenja nosa? Pijte vodu s medom!

Naravno, med, poput medene vode, donosi velike zdravstvene beneficije i smatra se izvrsnim sredstvom za čišćenje i zacjeljivanje. Ali upamtite: maksimalna dnevna doza prirodnog meda je 1 žlica dnevno! Treba dodati da medena voda ima svoje kontraindikacije: ako ste alergični na pčelinje proizvode, ovaj napitak, nažalost, nije za vas.

Osobe s dijabetesom, zatajenjem srca i bubrega također bi trebale izbjegavati liječenje medenom vodom. U svakom slučaju, ako sumnjate je li takvo čišćenje tijela prikladno za vas, prvo se posavjetujte s liječnikom. Zdravlje je u vašim rukama!

Bilješka:

Prirodni lijekovi na našem portalu pomažu ljudima. Ali uvijek znajte. Ako imate zdravstvenih problema. Prvo što trebate učiniti jest obratiti se liječniku. Ni u kojem se slučaju ne smijete oslanjati na alternativnu medicinu. Nema stručnog mišljenja.

Izvor: dnevni.rs

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

RECEPT ZA KISELI KUPUS IZ TEGLE: Idealan je za sarmu, a gotov je očas posla

RECEPT ZA KISELI KUPUS IZ TEGLE: Idealan je za sarmu, a gotov je očas posla Mnogi se pitaju kako kiseliti kupus u teglama, a mi imamo najbolji recept. Sastojci: Kupus…

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *