ORAŠASTI PLODOVI ZA IMUNITET! POMAŽU U BORBI PROTIV UPALA, KARCINOMA, ČUVAJU SRCE I MOZAK! (RECEPT)

Pojedite punu šaku orašastih plodova dnevno i smanjićete potrebu za odlazak kod lekara, tvrde naučnici sa univerziteta u Luizijani… Bademi među orašastim plodovima sadrže najmanje kalorija i dobar su izvor vitamina E, koji je jedan od najsnažnijih antioksidansa. Pomaže u borbi protiv upala, karcinoma pluća i opadanja kognitivnih sposobnosti.

Orasi sadrže najviše alfa-linolenske kiseline, koja je oblik omega 3 nezasićenih masnih kiselina, pa su odlični za očuvanje zdravlja srca i pravilan rad mozga. Brazilski orah odličan je izvor selena, minerala koji deluje protivupalno i štiti srce.

Preporučuje se muškarcima jer sadrži selen, koji štiti od raka prostate. Lešnik je odličan izvor magnezijuma i fosfora, koji deluju na opuštanje mišića i gradnju kostiju.

Recept za jačanje imuniteta:

Potrebno je:

100 g suvog grožđa, 150 g oraha u jezgru, 100 g badema, kora od dva limuna, 100 g suvih kajsija, 100 g suvih šljiva, 250-300 g meda, ako ste u prilici — vrlo je dobro dodati i 100 g pinjola (odlični su za jačanje imuniteta).

Priprema:

Sameljite u mašini za mlevenje mesa ili nekoj seckalici: suvo grožđe, orahe, bademe, pinjole i limunovu koru. U smesu dodajte sok od dva limuna, čiju koru ste prethodno samleli. Promešajte.

Dodajte suve šljive i suve kajsije. Promešajte. Na kraju dodajte med i opet promešajte. Ostavite da odstoji na tamnom mestu 1-2 dana. Uzimajte 1-2 kašike tri puta dnevno. Teglu sa vitaminima čuvajte u frižideru.

Napomena:

Prirodni lijekovi na našem portalu služe kako bi pomogli ljudima. No, uvjek znajte. Ukoliko imate neki zdravstveni problem. Prvo što trebate uraditi jeste da se konsultujete sa lekarom. Ni u kakvom slučaju se nemojte oslanjati na alternativnu medicinu. Bez stručnog mišljenje.

Izvor: herbateka.eu/zenasamja.me/informer.rs

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

RECEPT ZA KISELI KUPUS IZ TEGLE: Idealan je za sarmu, a gotov je očas posla

RECEPT ZA KISELI KUPUS IZ TEGLE: Idealan je za sarmu, a gotov je očas posla Mnogi se pitaju kako kiseliti kupus u teglama, a mi imamo najbolji recept. Sastojci: Kupus…

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *