PRIRODNI LEKOVI ZA DETOKS JETRE I BUBREGA: NAPRAVITE OVE MOĆNE NAPITKE I OČISTITE TELO OD TOKSINA

Napitak za jetru:

Kombinujte dva do tri čistača jetre dnevno:

Beli luk možete pojesti čen dnevno ili ga dodati u jelo, važno je da bude sirov, a ne kuvan ili pržen, Ceđeni sok od šargarepe-2dl, Ceđeni sok od cvekle -2dl, Čaj od komorača (plod) – stavite kašikicu semenki u 3 dl vrele vode, poklopite I pustite da odstoji 10 minuta.

Napitak za bubrege:

Isprobajte neki od blagotvornih napitaka za bubrege:

Čaj od korena maslačka – 1 kašičicu čaja kuvajte 10 min. u 3 dl vode, List peršuna – dodajte 1 kašičicu sitno iseckanog peršuna u jelo, Sok korena celera – 2dl, Đumbir, sveži – dodajte ga u sokove, salatu ili smutije.

Čaj od piskavice

Ovaj čaj najbolje je piti topao nakon jela jer podstiče probavu. U kineskoj medicine čaj piskavice koristi se za lečenje tegoba sa bubrezima, kod artritisa I probavnih smetnji. Deluje laksativno pa pomaže I kod zadržavanja vode u telu. Ublažava grčeve kod menstruacije.

Priprema:

1 kašičicu piskavice prelijte sa 3 dl kipuće vode, ostavite da odstoji 30 minuta, pa procedite.Pijte 3 do 4 puta u toku dana.

Autor: Dunja Dunja Gulin i Mario Valentić, iz knjige Detoks od A do Ž, Planetopija

Izvor: Sensa.hr

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

RECEPT ZA KISELI KUPUS IZ TEGLE: Idealan je za sarmu, a gotov je očas posla

RECEPT ZA KISELI KUPUS IZ TEGLE: Idealan je za sarmu, a gotov je očas posla Mnogi se pitaju kako kiseliti kupus u teglama, a mi imamo najbolji recept. Sastojci: Kupus…

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *