NAJTRAŽENIJI DOMAĆI RECEPT: LIJEČI KAŠALJ PREKO NOĆI, DODAJTE SAMO U ŠOLJU TOPLOG MLIJEKA OVO ..

Kašalj je grčevita kontrakcija mišića, koja se može izlečiti narodnim lekom. Ukoliko u mleko dodate i žalfiju ovaj problem će nestati u vrlo kratkom roku.

Visok procenat eteričnih ulja koja sadrže antibakterijska i antiiflamatorna dejstva, kao i velika količina fosforne kiseline, vitamina C, B1, P i tianina čine žalfiju vrlo moćnim borcem protiv kašlja.

U kombinaciji sa mlekom daje odlične rezultate, ali samo ukoliko se ovako pripremi:

Neophodno je u šerpu nasuti 250 ml mleka, dodati 1 supenu kašiku žalfije i kuvati na laganoj vatri do ključanja. Kad mleko proključa, sklonite ga sa šporeta. U napitak dodajte i 1 kašičicu maslaca, poklopite i ostavite da odstoji 15 minuta.

Napitak procedite i dodajte i kašičicu meda i prstohvat kurkume i sve dobro promešajte. Pijte ovu mešavinu sat vremena pre nego što odete na spavanje. Ovaj narodni lek mogu da koriste i deca.

Ovaj lek se ne preporučuje dojiljama i osobama koje su sklone bolestima bubrega i hipotenziji.

Izvor: stil.kurir.rs

 

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

RECEPT ZA KISELI KUPUS IZ TEGLE: Idealan je za sarmu, a gotov je očas posla

RECEPT ZA KISELI KUPUS IZ TEGLE: Idealan je za sarmu, a gotov je očas posla Mnogi se pitaju kako kiseliti kupus u teglama, a mi imamo najbolji recept. Sastojci: Kupus…

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *