OVO MORATE ZNATI: 9 razloga zašto dijabetičari trebaju konzumirati slatki krompir…

Slatki krompir je sličan uobičajenom tipu krompira koji se najčešće koristi u nekoj prehrambenoj industriji. Pa ipak, između njih postoji mala razlika zbog svojih vrsta kao što su porodica, slast, ukus, kao i izgled. Pored toga, slatki krompir se razlikuje od njihovog raspona boja.

Najčešći uzgajani usjevi slatkog krompira su oni koji sadrže bijelu kremu i žuto-narandžastu boju. U drugim zemljama kao što je Japan imaju slatki krompiri koji sadrže ljubičasto meso unutar nje.

Slatki krompir je dobro poznat zbog svog bogatstva u antioksidantima. Oni visoko posjeduju sve izvrsne nutritivne vrijednosti koje određena hrana treba imati.

Činjenice o slatkom krompiru koje biste trebali znati:

– Slatki krompir može dati ogroman broj vitamina C koji vam je potrebno za tijelo.

– Slatki krompir sadrži ogromnu količinu vitamina A koja omogućava regeneraciju respiratornog sistema posebno za one koji prekomjerno puše.

– Takođe, oni su pakirani sa vitaminom D koji je zaista dobar u tome da neki dijelovi tijela budu zdravi i snažni, kao što su zubi, kosti, koža, srce, a takođe poboljšava nivoe energije zbog koje štitne žlijezde rade normalno.

– Slatki krompir je napunjen vlaknima koji će vam u potpunosti pomoći da imate zdravo varenje i detoksikaciju.

– Ova povrće je najpogodnije za ljude koji pate od dijabetesa jer ima sposobnost da prirodno postanu stabilni nivo šećera, kao i da kontrolišu otpornost na inzulin za dijabetičare.

– Slatki krompir može ravnomjerno osloboditi nivo kalija na vašem tijelu radi razvoja funkcije srca. Kalcijum može zapravo pomoći u smanjenju uticaja natrijuma kada ga naše tijelo prouzrokuje. Kalijum je dobro poznat po svojoj sposobnosti regulisanja krvnog pritiska, kao i pomoći u balansiranju elektrolita.

– Slatki krompir sadrži i beta-karoten koji može raditi kao antioksidant za tijelo koji sprječava razne bolesti kao što su artritis, astma i giht. Takođe može štititi cijelo stanje pluća, kao i spriječiti stvaranje teškog raka dojke.

– Upakovan je folnom kiselinom koja je potrebna za razvoj zdravog fetusa. Izuzetno je dobro za sve trudne žene.

– Na kraju, možete primjeniti vodu u kojoj se kuhao slatki krompir kako biste tretirali neke uslove kože, posebno iritirane. Ima mogućnost da očisti sve pore i eliminiše sve nečistoće.

 

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *