PREDIVNI PEKMEZ OD JABUKE: Za šta je sve zdrav i kako ga napraviti

Pekmez od jabuke je izvrsno domaće za regulisanje probave, pročišćavanje krvi i povećanje željeza kod ljudi koji pate od anemije. Jabukov pekmez uveliko ojačava imunitet, te pomaže u radu štitne žlijezde.

Svi pekmezi se prave na relativno sličan način. Kada govorimo o pekmezu, radi se o tečnoj do srednje gustoj supstanci napravljenoj postupkom cijeđenja a potom i ukuhavanja soka od jabuke, bez dodatka šećera ili drugih sladila.

Prirodan i čist pekmez je u većini slučajeva tamno bordo do crne boje. Može biti slatki ili kiseli, zavisno koja vrsta jabuke je cijeđena, ali moraju biti zrele.

Pekmez od jabuke je takođe i pravi lijek

Pekmez od jabuka kao lijek sadrži visoku koncentraciju željeza i vitamina C, kao i drugih vitamina i minerala. Kao takav, preporučuje se u liječenju anemije.

Za kiseli pekmez od jabuka se koristi divlja jabuka. Ovaj pekmez je izuzetno značajan za dijabetičare i ljude koji imaju zdravstvenih problema. Njegovim konzumiranjem jačate krvnu sliku i imunološki sistem, te ćete nadopuniti nedostatke minerala i vitamina u organizmu na potpuno prirodan i zdrav način.

Evo kako pripremiti pravi domaći, prirodan, pekmez od jabuke

Nadamo se da će vam ovaj video pomoći i olakšati buduće pripreme ovog zdravog recepta.

Napravite ga i vi!

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *