RECEPT ZA SIRUP OD MLADE KOPRIVE: Poseban lijek za sve bubrežne bolesti i malokrvnost…

Kopriva spada među najzdravije biljke koje postoje i dostupne su ljudima. Koristi se u svrhu liječenja velikog broja oboljenja, a posebno bubrežnih oboljenja te malokrvnosti.

Ukoliko želite da je berete i pripremite ovaj recept, savjetujemo vam da to uradite negdje na livadama u prirodi, dalje od grada, industrije…

U nastavku slijedi recept koji je vrlo jednostavno napraviti:

Potrebni sastojci:

– 40 vrhova koprive (po mogućnosti mlade biljke da budu)

– 1 kg šećera

– 3 l vode

– 5 limuna

Priprema:

Kada berete koprivu, treba da pazite da uberete samo njen vrh, te tri lista ispod toga, a nikako nemojte ubirati cijelu biljku.

Kada ste ubrali, operite je dobro, nekoliko puta. Limun prvo dobro oprati, pa isjeći na kriške te dodati u hladnu vodu, pa u isto dodajte i koprivu.

Posudu poklopite i ostavite na sobnoj temperaturi barem 24 sata. Nakon 24 sata, promješajte posudu i dodajte šećer i miješajte malo duže dok se šećer ne otopi u potpunosti.

Vaša smjesa je gotova, istresite je u staklenke, zatvorite i čuvajte u frižideru.

Primjena:

Pije se svaki dan po dvije čaše ovog napitka ujutro i naveče prije spavanja. Nema ograničen rok upotrebe ovog lijeka. Provjereno, liječi sve vrste bubrežnih oboljenja. Budite zdravi!!

Izvor: receptikolaci

 

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *