5 recepata za salatu od cikle: Jača tijelo, čisti žile, zateže kožu, ali samo ako se ovako koristi (recept)

Zaboravite na nemoć, malaksalost i slabu koncentraciju. Da biste ojačali i očistili tijelo, nisu vam potrebni skupi preparati. Dovoljna je samo jedna cikla!
Cikla je zaista vrijedan proizvod. Uostalom, normalizira rad srca i krvnih žila, normalizira metabolizam, stimulira imunitet, eliminira umor i poboljšava moždanu aktivnost. Najveća korist od cikle je što ona čisti krvne žile i sprječava trombozu.

Cikla je izvor folne kiseline, aminokiselina, joda, kalcija, magnezija, željeza, vitamina A, B1, B2, C, E i drugih korisnih supstanci.

Ciklu morate kombinirati sa suhim šljivama, suhim marelicama, suhim grožđem i općenito sa sušenim voćem, jer ćete na taj način izvući najbolje i iz cikle i iz voća.

Da biste pokupili sve dobrobiti od cikle, morate je jesti tjedan dana, svaki dan. Stoga vam i donosimo 5 recepata za salate od cikle koje mogu poslužiti i kao obrok.

Ukusna salata od cikle: za dobru probavu i čiste krvne žile
Ovo jelo pomaže tijelu da probavi masnu hranu, a krvne žile čisti tako što poboljšava cirkulaciju.

Potrebno: 1 sirova cikla, 1 sirova mrkva, 3 režnja češnjaka, 100 gr oraha, sol i papar, maslinovo ulje (jabučni ocat po volji i ukusu).

Priprema: Ciklu i mrkvu izribajte, dodajte sitno isjeckan češnjak i orahe pa sve začinite s uljem i jabučnim octom. Dodajte sol i papar.

Salata od cikle i kupusa: eliminira toksine iz organizma
Ako muku mučite s usporenim metabolizmom, ovo je salata za vas.

Potrebno: 1 cikla, 200 grama kupusa, 2 jabuke, 3 žlice maslinovog ulja, 1 žlica limunovog soka. Dodajte začine i svjež peršin.

Ova salata se popularno zove “metla” i to s razlogom. Savršeno uklanja toksine, zbog čega ćete imati dobro zdravlje. Liječi probleme s kožom i loš zadah.

Priprema: Sve sastojke izribajte pa ih pomiješajte s uljem i sokom od limuna. Dodajte sol i papar i svježi peršin.

Salata od cikle i jabuke: odlična za kasnu večeru
Ova mješavina voća i povrća ima savršen okus. Blagotvorno djeluje na kožu, obnavlja zdravlje.

Potrebno: 1 cikla, 2 jabuke, 3 žlice soka od limuna,1 žlica meda.

Priprema: Ciklu i jabuku oljuštite i izrežite na kocke. Dodajte limunov sok i žlicu meda. Sve izmiješajte i uživajte u laganoj večeri.

Salata od cikle i sira: gurmanski doživljaj koji se ne zaboravlja
Potrebno: 1 cikla, 150 grama parmezana, 2 mrkve, 3 češnja češnjaka, 50 ml vrhnja, sol i papar.

Priprema: Ciklu i mrkvu očistite pa izribajte i dodajte sitno isjeckan bijeli luk. Sve prelijte s vrhnjem i parmezanom, dodajte začine i promiješajte. Uživajte u savršenoj salati.

Salata od cikle i jogurta: za savršenu ljepotu
Ovo jelo obnavlja i čisti kožu lica. Redovnom upotrebom koža postaje elastična, zdravija i svježija.

Potrebno: 1 cikla, 150 ml jogurta, 150 g suhih šljiva, 150 g oraha, 1 žličica meda.

Priprema: Ciklu očistite i izribajte, a suho voće i orahe isjeckajte na sitne komadiće. Zatim sve izmiješajte i dodajte jogurt i med.

Izvor: stil.kurir

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

RECEPT ZA KISELI KUPUS IZ TEGLE: Idealan je za sarmu, a gotov je očas posla

RECEPT ZA KISELI KUPUS IZ TEGLE: Idealan je za sarmu, a gotov je očas posla Mnogi se pitaju kako kiseliti kupus u teglama, a mi imamo najbolji recept. Sastojci: Kupus…

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *