”Biljka besmrtnosti” : Šokantni razlozi zašto je aloe vera ČUDOTVORNI LIJEK

Poznata Egipćanima kao ”biljka besmrtnosti” i Indijancima kao ”nebeska” , aloe vera dolazi s nevjerovatnim ljekovitim svojstvima – od kojih neke možda već znate.Možda imate čak i biljku aloe vere u vašem domu za one male hitne slučajeve poput ogrebotina, rezova i opeklina, ali jetse li znali da aloe vera nije ograničena na lokalnu upotrebu i zapravo je korisnija za vaše tijelo kada se konzumira oralno?

Aloe vera sadrži više od 200 bioloških aktivnih, prirodnih sastojaka koji uključuju polisaharide, vitamine, enzime, aminokiseline i minerale koji potiču apsorpciju hranjivih tvari.

MINERALI

Aloe vera ima puno minerala uključujući kalcij, magnezij, cink, hrom, selen, natrij, željezo, kalij, bakar i mangan.Ovi minerali rade zajedno kako bi potaknuli metaboličke puteve.

ENZIMI

Aloe vera sadrži važne enzime poput amilaze i lipaze koji mogu pomoći u probavi razbijanjem masnih i šećernih molekula.

VITAMINI

Nevjerovatno, aloe vera je ejdna od rijetkih biljaka koja sadrži vitamin B12, koji je potreban za proizvodnju crvenih krvnih ćelija.Ovo je sjajna vijest posebno za vegetarijance i vegane, koji često dobijaju adekvatne količine B12 kroz redovnu prehranu.Aloe vera takođe ima vitamin A,C, E , B1,B2, B3 i B6.

AMINOKISELINE

Aloe vera sadrži 20 do 22 esencijalnih aminokiselina koje su potrebne ljudskom tijelu.Sadrži i salicilnu kiselinu koja se bori protiv upale i bakterija.

OSTALE UPOTREBE ALOE VERE

Osim što je izvrsno sredstvo za čišćenje tijela, uklanjajući toksičnu tvar iz želuca, bubrega, slezene, mjehura, jetre i debelog crijeva, aloe takođe može ponuditi učinkovito olakšanje od neposrednih bolesti, kao što su probavne smetnje, uznemireni želudac, čirevi i upala crijeva.Takođe jača probavni trakt i ublažava upalu zglobova, što je čini izvrsnim izborom za bolesnike s artritisom.

KAKO DA UZIMATE ALOE VERU?

Aloe se može konzumirati ravno iz biljke, ali najjednostavnija i najprivlačnija mogućnost je vjerovatno sok od aloe, koji možete naći u većini trgovina zdrave prehrane.Takođe možete kupiti lišće iz mnogih uobičajenih prodavnica prehrambenih namirnica, ili imati svoju vlastitu biljku.

Izvor: OazaZnanja

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

RECEPT ZA KISELI KUPUS IZ TEGLE: Idealan je za sarmu, a gotov je očas posla

RECEPT ZA KISELI KUPUS IZ TEGLE: Idealan je za sarmu, a gotov je očas posla Mnogi se pitaju kako kiseliti kupus u teglama, a mi imamo najbolji recept. Sastojci: Kupus…

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *