HERPES na usni: Evo kako da ga uklonite bukvalno za samo jedno veče jedan dan! SVE ŠTO VAM TREBA ZA TO JE…

Herpes na usni ili oko usana je vrlo česta pojava i mnogi se muče sa ovim ukoliko se na vrijeme ne počne liječiti jako neugodnim i bolnim stanjem.

Herpes je kao što se zna mali plik u kojem se nalazi tečnost i kod liječenje herpesa najvažnije je, kao uostalom i kod svih zdravstvenih problema početi na vrijeme sa istim.

Što znači vrlo bitno je ne dozvoliti pojavu plika jer tada dolazi do tih bolnih stanja, a i samo liječenje je dugotrajnije, da ne govorimo o estetskim mukama.

Znači čim osjetite promjene na usni, odnosno koži oko usana, znatezanje kože, odnosno crvenilo istog trenutka bi trebali početi sa korištenjem preparata koji će u korijenu spriječiti nastajanje herpesa, stvaranja plika i kasnije krastice, odnosno bolnog stanja.

Postoji veliki broj mediciniskih preparata, koji daju jako dobre rezultate, ali za mnoge osobe ti preparati su nedostupni zbog njihove u prinicipu visoke cijene.

Takođe postoji i nekoliko alternativnih i prirodnih metoda liječenja.

Sigurno ste nekad od nekoga čuli da vosak iz ušiju daje jako dobre rezultate u sprečavanju herpesa, ali isto tako vjerujemo da ste se na ovaj metod mnogi zgorzili i da mnogi nisu sa testiranje ovog metoda.

Međutim prirodni metod koji je takođe jako uspješan i djelotvoran je onaj sa BIJELIM LUKOM.

Potrebno vam je čehno bijelog luka, kojeg ćete oguliti i isjeckati na sitne komadiće. Nakon toga ga nanesite na herpes i ostavite da djeluje svega 10 minuta, poslije čega ga možete ukloniti i taj dio isprati sa vrelom vodom.

Preporučljivo je da cijeli postupak ponavljate 5 puta u toku dana, kako biste u roku od 12 sati sasvim uklonili herpes.

Jedino postoji iznimka, ukoliko je veći herpes, onda ćete cijeli postupak morati ponoviti i drugi dan.

U bijelom luku nalazi se velika količina minerala, među kojima su najzastupljeniji sumpor, željezo, kalcij i fosfor. Osim toga, obogaćen j ei eteričnim uljima – alin i alicin.

I za kraj još jednom da ponovimo da je za učinkovitost svakog metoda, kako medicinskih tako i ovih alternativnih najvažnije da se sa liječenjem herpesa ne čeka i počne prije nego se plik pojavi i… ODRŽAVAJTE VAŠ IMUNITET NA VISOKOM NIVOU te tako preventivno djelujte na pojavu herpesa.

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

RECEPT ZA KISELI KUPUS IZ TEGLE: Idealan je za sarmu, a gotov je očas posla

RECEPT ZA KISELI KUPUS IZ TEGLE: Idealan je za sarmu, a gotov je očas posla Mnogi se pitaju kako kiseliti kupus u teglama, a mi imamo najbolji recept. Sastojci: Kupus…

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *