NAJBOLJA HRANA ZA ŠTITNU ŽLIJEZDU I SRCE, a sprječava i bore: Ljekari je preporučuju, bomba je za zdravlje

Redovna konzumacija haringe pozitivno utiče na funkcionisanje kardiovaskularnog sistema i štitne žlijezde. Ova riba sadrži vitamine, minerale, aminokiseline i zdrave masti koje su tijelu potrebne, ističu nutricionisti američke klinike Mejo.

Jedna haringa sadrži jednu i po do dvije dnevne doze omega-3 masnih kiselina. Ljudi koji redovno konzumiraju ove ekiseline, u manjem su riziku za razvoja depresije i problema sa kožom. Pored toga, prema riječima ljekara, masne kiseline smanjuju rizik od prevremenog stvaranja bora i takođe su veoma važni za zdravlje mozga.

Od svih korisnih sastojaka u ovog ribi, nutricionisti su istakli visok sadržaj joda i selena, kao i vitamina E. Haring sadrži i moćne antioksidante – vitamin E i selen. Oba ova nutrijenta su važna za funkcionisanje imunološkog sistema. Oni pomažu da se ublaži šteta koju uzrokuju slobodni radikali.

Nutricionisti ističu još jednu namirnicu koja je dobra za srce, živce i varenje. Prema stručnjacima, crni luk se smatra superhranom jer je bogat je vitaminima, mikroelementima i fitoncidima, koji blagotvorno djeluju na imuni sistem, probavni, kardiovaskularni i nervni sistem.

(mondo)

 

Related Posts

Ajnštajn je jeo isti doručak svaki dan i kažu da je to recept za „mozak genijalca“: Srbi ga obožavaju

Ovo je najveće iznenađenje Albert Ajnštajn je bio jedan od najistaknutijih naučnika na svetu. Mnogi su se divili njegovom radu i posvećenošću, a iza svega stoji mnogo truda i odricanja….

Read more

Niko više neće da je jede ovu biljku, a provereno je jedna od najzdravijih namirnica: Leči srce, a i slabu kosu

Da li ste čuli za potočarku? Jedna zaboravljena i veoma zdrava biljka koju retko ko jede. Potočarka je vrlo često zaboravljena biljka za koju stručnjaci veruju da je najzdravija na…

Read more

Da li želite dugo da živite? Jedite uvek ovu salatu, nema zdravije (recept)

Koliko često jedete ovakvu salatu? Naše bake i dede su svaki dan tokom zimskih dana, ovu namirnicu imali na jelovniku Prednost kiselog kupusa se nalazi u visokom procentu vitamina C….

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *