KAKO DA OČISTITE RUKE OD ORAHA: Bez hemije i oštećenja kože, a sve već imate u kuhinji

Berba oraha je počela, a sa njom dolaze uporne i tamne fleke po rukama koje je jako teško ukloniti. U nastavku teksta pročitajte kako da očistite ruke od oraha jednostavno i lako.

Orasi, čija berba počinje, odmah po branju treba da se ogule od zelene kore kako bi se sačuvali ukus i boja ploda.

Tvrda zelena kora oraha sadrži veliku količinu soka koja ostavlja tragove i tamne mrlje na koži. Koliko je ovaj pigment unutar kore oraha jak, govori to što se koristu u industriji za bojenje tkanina.

Čišćenje oraha obično vas ostavlja zaprljanih i tamnih ruku, a najveći problem je kako ove mrlje skinuti. Ukoliko nista koristili rukavice, ne očajavajte postiji jednostavno rješenje, koje je svima dostupno, a riješiće vas ovih upornih fleka sa prstiju i dlanova.

Sok od limuna idealan je saveznik u uklanjanju mrlja od oraha sa ruku. Sve što treba da uradite je da uzmete limun, isečete ga na pola i gde god da imate fleke od oraha po rukama dobro istrljajte kriškom. Drugu polovinu limuna iscedite, pa sok pomiješajte u činiji sa malo tople vode i dodajte morsku so, a zatim držite ruke potopljene u ovom rastvoru oko 10 minuta.

Nakon toga ruke operite uobičajeno sapunom i vodom i fleke će nestati. Ukoliko su baš uporne postupak ponovite još jednom, a možete da iskoristite i nježnu četkicu kojom ćete pažljivo istrljati ruke. Preporučuje se da nakon ovoga nanesete deblji sloj kreme i dobro utrljate u ruke da vam kiselina iz limuna ne bi previše isušila kožu. (novi.ba)

Related Posts

16 pravila Vladete Jerotića za vaspitanje dece: Da odgojite dete na koje ćete sutra moći da se oslonite, pročitajte ovo

Vladeta Jerotić se smatra jednim od naših najvećih mislilaca, čovekom koji je detaljno pristupao svakom problemu koji muči savremeno društvo 1. “Dete do kraja treće godine je upijajući um, kao…

Read more

DIJETA KOJA TOPI KILOGRAME KAO OD ŠALE JEDNA JE OD NAJZDRAVIJIH: Ključ je u jednoj namirnici, otkriva doktor Perišić

Doktor Vojislav Perišić, otkrio je jednom prilikom zašto je nordijska dijeta jedna od najboljih. Nedavno je objavljeno da je nordijska dijeta zdravija od mediteranske, a gastroenterolog prof. dr Vojislav Perišić…

Read more

“KAFA ŠTITI OD OPASNIH BOLESTI SAMO AKO SE PIJE NA OVAJ NAČIN” Tvrdi čuveni srpski lekar

Doktor Vojislav Perišić otkrio je kako se pravilno pije kafa i iznenadio mišljenjem. Ispijanje kafe je jedan od omiljenih rituala, kako u Srbiji, tako i u svetu. Mišljenja o kofeinu…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *