LEPA BRENA SE VEĆ 17 GODINA BORI SA OVOM BOLEŠĆU, SUMNJA DA JOJ SE VRATILA: Vrlo je opasna, a evo koji su prvi simptomi

Lepa Brena se već 17 godina bori sa trombozom, koju je vrlo uspješno držala pod kontrolom. Ovog ljeta održala je veliki broj koncerata, a nedavno je promovisala i svoj brend čarapa. Međutim, sada jedna od najvećih muzičkih zvijezda na Balkanu sumnja da joj se bolest vratila.

Brena je poznata i kao neko ko veoma vodi računa o zdralju i ishrani, te u 61. godini ima savršeno vitku liniju i vrlo mladoliko izgleda. Uprkos tome, proteklih godina se suočavala sa ozbiljnim zdravstvenim problemima.

– Boba se mnogo uznemirio kad mu je Brena rekla da sumnja da se tromboza vratila. Odmah je pozvao doktora koji ju je operisao i zakazao novi pregled. Breni je rekao da ne smije da čeka ni dana i da što prije mora na kontrolu jer ne bi podneo da je izgubi – priča izvor blizak porodici, a prenosi “Paparazzo”.

Svi su svjesni da je tromboza vrlo podmukla bolest, zato je neophodno biti opreazn.

– Svjestan je on da je tromboza ozbiljna bolest i da je do sada uspjevala da je drži pod kontrolom, ali je to podmukla bolest. U sekundi može da se napravi novi tromb i da izazove haos. I sin Viktor se mnogo uplašio za nju – zaključuje izvor.

Šta je tromboza, a šta tromb?

Zgrušavanje krvi u šupljini krvnih sudova koje za posljedicu ima začepljenost krvnih sudova, naziva se trombozom. Formacija, odnosno krvni ugrušak koji se stvara procesom tromboze je tromb. Trombovi se mogu javiti i u arterijama i u venama. Najčešći su u dubokim venama.

Koji su simptomi?

Posebnih znakova za raspoznavanje nema, ali ima simptoma karakterističnih za određeno mjesto na kojem postoji krvni ugrušak.

Krvni ugrušak u srcu – praćen je bolom u grudima, ubrzanim disanjem, malaksalošću, mučninom.

Ugrušak u mozgu – izaziva slabost u rukama i nogama, probleme sa vidom, otežani govor, glavobolje, nesvjesticu.

Krvni ugrušak u plućima – prati ga oštar bol u grudima, nedostatak vazduha, ubrzan puls, znojenje.

Tromb u rukama ili nogama – javlja se iznenadni ili postepeni bol, otok, osjetljivost.

Tromb u stomaku – izaziva intenzivni bol, povraćanje, dijareju. (novi.ba)

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *