Sara Sabri: Gdje da sjedi svekrva u autu: Pozadi ili naprijed?

Sara Sabri, Pravim imenom Sanela (Karišik) Begović rođena je 1984. godine u Novom Pazaru u Srbiji. Udata je i majka četvoro djece. Diplomirala je u medresi Gazi Isa-beg u Novom Pazaru. Osnivač Edukativnog centra za žene i djecu „Sara Sabri” u Sarajevu te Osnivač Ženskog edukativnog centra „Rahma” u Novom Pazaru. Dugogodišnja je novinarka, ali […]

Sara Sabri, Pravim imenom Sanela (Karišik) Begović rođena je 1984. godine u Novom Pazaru u Srbiji. Udata je i majka četvoro djece. Diplomirala je u medresi Gazi Isa-beg u Novom Pazaru.

Osnivač Edukativnog centra za žene i djecu „Sara Sabri” u Sarajevu te Osnivač Ženskog edukativnog centra „Rahma” u Novom Pazaru. Dugogodišnja je novinarka, ali i vaspitačica u vrtiću. Do sada je objavila devet naslova knjiga.

U vremenu kad mnogi islam tumače onako kako njima, pojedinicima, odgovara, pritom se rijetko pridržavajući šerijata i sunneta, ili pak odobravajući ili zabranjujući određene radnje, bez relevantnih dokaza u vjerodostojnost istih, žena na svojim plećima nosi težak teret. Upravo zbog toga, iz žene obgrljene obespravljenošću, bol i bijes progovaraju. Za mnoge muslimanke je ona promjena koju žele vidjeti, a njene riječi njihov posljednji vapaj.

Međutim, u svojim knjigama ona se dotiče i mnogih drugih tema, nastojeći savjetom i stihom pomoći da razumijemo, prihvatamo, tolerišemo, suosjećamo, volimo i prigrlimo život, sebe, druge i neprestano zahvaljujemo Gospodaru na blagodatima. Njene su riječi iskrene, pune ljubavi, a sama nastoji utjeloviti sabur – otuda i pseudonim Sara Sabri. Koliko je ozbiljno pristupila tome da svoja osjećanja i brige pretvori u riječi govori i činjenica da su “Šapućem ti kao žena ženi” i “Šapućem ti kao žena mužu” naprodavanije knjige 2012. godine izdavača El-Kelimeh.

Pored knjige, Sara Sabri, ima i svoj vlog. Za danas smo vam odabrali vlog na temu: Gdje da sjedi svekrva u autu: pozadi ili naprijed?

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *