BLAGO ONOM KO POSEGNE ZA NJIM: Otapa sve vrste kamenca, čisti krv, liječi reumu, artritis i giht…

Otapa sve vrste kamenca, čisti krv, liječi reumu, artritis i giht…

Najčešće se konzumira u obliku čaja, a primjenjuje se za unutarnje i vanjsko liječenje. Vrijes, vrijesak ili vriština visoki je zimzeleni polugrm odavna poznat po svojim ljekovitim svojstvima. Koristi se za čišćenje krvi, protiv reume, artritisa i gihta te infekcija bubrega, mokraćnog mjehura i mokraćnih kanala, a narodna medicina tvrdi otapa sve kamence.

Tko posegne za njim, ne mora ići na operaciju, smatraju neki. Vrijesak sadrži mnoge ljekovite sastojke među kojima se ističu arbutin, tanin, saponin, a najznačajnija je njegova moć otapanja kamenaca. Zbog toga vrijesak i danas slovi kao izvrsno sredstvo protiv svih vrsta kamenaca. Potrebno je biti ustrajan u svakodnevnom uzimanju čaja tijekom nekoliko mjeseci, jer neki su kamenci sporo topivi i za njihovo je otapanje potrebno više vremena.

Djelovanje vrijeska protiv žučnih kamenaca, bubrežnih kamenaca i kamenaca mokraćnog mjehura mnogo je jače ako se uzima čaj od cvjetova ubranih u jesen. Vrijesak pomaže i protiv upale bubrega, mokraćnog mjehura i mokraćnih kanala, prostate, jajovoda i jajnika, a pospješuje cirkulaciju krvi, smanjuje razinu šećera i masnoće u krvi te pomaže protiv ateroskleroze, loše cirkulacije u nogama i oscilirajućeg krvnog tlaka.

Najčešće se konzumira u obliku čaja, a primjenjuje se za unutarnje i vanjsko liječenje. Kupkom od vrijeska liječe se kožni osipi, razni ekcemi, prištevi, lišajevi i gljivice, a oblozi od ove biljke primjenjuju se kod upala oka, glaukoma i konjunktivitisa.

Izvor: net

 

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *