JEDNA ČAŠA PRIJE OBROKA REGULIŠE KRVNI PRITISAK I HOLESTEROL: Ovaj napitak je pravo čudo

Prvi se od svega 4 sastojka

Ovaj napitak je izvrstan kada je u pitanju regulisanje krvnog pritiska, smanjenje masnoća i stabilizacija šećera u krvi. Iako ima samo četiri sastojka – cimet, jabukovo sirće, med i limun, svaki od njih ima posebna svojstva koja pomažu tijelu.

Cimet sprječava upalu, liječi osjetljivost na insulin kod dijabetičara tipa 2 i reguliše nivo glukoze. Jabukovo sirće zbog svoje kiselosti stabilizuje krvni pritisak, dok med sadrži značajne hranljive stvari koje podstiču telo da se brže liječi i ostane zdravo. Limun je bogat vitaminom C i antioksidansima, a osim poboljšanja imuniteta, pomaže i kod dijabetesa.

Sastojci:

1 kašičica cimeta
2 kašike jabukovog sirćeta
1 kašika meda
2 kašike limunovog soka
čaša vode

Sve sastojke stavite u blender i dobro izmješajte.

Napitak pijte svakog jutra na prazan želudac, ili manju količinu prije svakog obroka. Uvijek je bolje pripremiti svježu količinu, umjesto da uzimate iz frižidera.

Napomena: Prije upotrebe bilo kog narodnog lijeka, konsultujte se sa ljekarom.

Izvor: Novi.ba

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *