NAPITAK PROTIV NADIMANJA, MUČNINE I BOLOVA U STOMAKU: Evo kako se priprema i koristi

Popijte ovaj napitak, koji je napravljen od samo dva prirodna sastojka, i više nećete patiti od nadimanja, mučnine, grčeva i gasova.

Ovaj prirodni lijek je pravi spas za bolove u stomaku. Popijte ovaj napitak, koji je napravljen od samo dva prirodna sastojka, i više nećete patiti od nadimanja, mučnine, grčeva i gasova.

Limun pomaže kod bolova u stomaku, jer citrusi stimulišu telo da izbaci unutrašnje toksine. Bol u stomaku mogu izazvati bakterije, a citrusno voće ubija bakterije i čini da se stomak ponovo oseća dobro. Limun takođe ima antiinflamatorno dejstvo. Za stomačne probleme, agrumi su dobra i zdrava alternativa lekovima. On može pomoći kod lošeg varenja i žgaravice. Iako su sami po sebi kiseli, limun je dobar način za ublažavanje refluksa kiseline i poboljšanje varenja. Poboljšava varenje hrane, a u nekim slučajevima može i da ublaži stomačne tegobe. Citrusne kiseline u limunu su veoma korisne za bol u ovoj oblasti.

Lovorov list je pogodan lek za poboljšanje varenja i liječenje digestivnih poremećaja kao što su žgaravica, gastritis, čir na želucu i gasovi. Neke od složenijih proteina u našem svakodnevnom meniju može biti teško razbiti, ali enzimi u lovorovim listovima u velikoj meri pomažu u ovom procesu. Organska jedinjenja u lovorovim listovima su veoma efikasna u smirivanju uznemirenog stomaka, ublažavanju simptoma sindroma iritabilnog creva, pa čak i celijakije. Lovorovo lišće ima snažan efekat na gastrointestinalni sistem, stimulišući mokrenje (kao diuretik), što smanjuje toksičnost organizma, i izazivajući povraćanje (kao emetik) kada se konzumira toksična supstanca.

Sastojci:

1 limun
4 lovorova lista
300 ml vode
Priprema:

Limun operite mlakom vodom u kojoj ste rastvorili 1 kašiku sode bikarbone. Ostavite da odstoji 20 minuta i isperite čistom vodom. Da biste uklonili površinske zagađivače, uvijek perite proizvode na ovaj način. Iscijedite sok od limuna. Isijecite koru na male komade. Stavite koru od limuna u šerpu, dodajte im lovor i nalijte vodu. Kuvajte 10 minuta. Nakon što isključite ringlu, poklopite šerpu i ostavite 30 minuta. Zatim procedite i dodajte limunov sok. Po želji možete dodati med. Popijte cijelu količinu ujutru, na prazan stomak. Pijte 1 nedelju. Sljedećeg mjeseca ponovite uzimanje ovog čaja još 1 nedjelju.

Izvor: Stvar ukusa

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *