Okupljanje ispred zgrade Koste K.: ‘Ubio je sestru našeg prijatelja. Želimo samo jedno’

Ispred zgrade na beogradskom Vračaru u kojoj živi porodica dječaka K.K. koji je u srijedu, 3. maja počinio svirepi zločin kakav se ne pamti na ovim prostorima, danas se nešto prije 17 sati okupilo oko stotinu mladih.

Učenici više beogradskih škola, među kojima ima i onih koji su već maturirali, ovim okupljanjem žele ukazati na sistem koji je u Srbiji, kako kažu uvelike zakazao.

Razgovarali smo s 19-godišnjim Aleksandrom Jokićem čijem je prijatelju u krvavom pohodu ubijena sestra.

Riječ struke nakon masakra u beogradskoj školi: “Ovo je strašna tragedija, ali i strašno upozorenje”
“Mi samo želimo apelirati na vlast da uradi nešto povodom ovoga. Sestra našeg dobrog prijatelja je ubijena. Kao i još sedmero nedužne djece i čovjek koji je svima bio uzor. Ovo ne bi smjelo proći nekažnjeno, da dijete samo tako uđe u školu i napravi masakr.

Tražimo da se uvede zakon da se i poslije 12 godine neko može kazneno goniti.

Što se tiče dečka koji je to napravio na njega je očito utjecalo društvo i nije baš bio dobro u glavi čim je ušao u školu s oružjem i to napravio. Nadam se da se ovako nešto više nikad neće ponoviti u Srbiji”, zaključio je Aleksandar.

Podsjetimo, maloljetnik, 14-godišnji učenik Kosta K., izvršio je krvavi napad na školu Vladislava Ribnikara u Beogradu, koju je i sam pohađao, a u nezapamćenom masakru poginulo je, prema posljednjim informacijama, čak devet osoba.

Ubijen je zaštitar škole, kao i osmero učenika, a još je više osoba, među kojima je i nastavnica historije, povrijeđeno.

Related Posts

POUČNA PRIČA: “Jako siromašna starija žena zvala je radio stanicu i tražila pomoć”

Jako siromašna starija žena zvala je radio stanicu i tražila pomoć od Boga. Nevjernik koji je takođe slušao ovaj radijski program odlučio je da se sprda sa ženom. Dobio je…

Read more

U VODU KOJOM BRIŠETE PODOVE UVIJEK DODAJTE I KAŠIKU SOLI, KAD ČUJETE RAZLOG ISTO ĆETE URADITI: Žene se kunu u ovaj trik

Na ovaj način ćete očistiti kuću, ali i otjerati lošu energiju Čisti i oprani podovi nisu samo najbolji način da se oslobodite prašine i bakterija, već i da stvorite prijatnu…

Read more

Kosta Kecmanović otkrio zašto je pobio svoje vršnjake i sledio krv u žilama ljudi: “Htio sam da me doživljavaju kao psihopatu, da ostanem upamćen”

Kosta Kecmanović iz OŠ “Vladislav Ribnikar” na današnjem suđenju njegovim roditeljima porodici Kecmanović otkrio je motiv stravičnog masakra. Kako saznaje “Blic”, on je rekao da je želIo da ga “doživljavaju…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *