PROKUHAVATE VODU?! Da li ste ZNALI da je to OPASNO i da ovako UGROŽAVATE ZDRAVLJE?!

Ukoliko prokuhate vodu jedanput, ona postaje čistija i sugurnija za piće, međutim ako taj proces ponovite još jednom rizikujete da izazovete tegobe u stomaku!

Prokuhavnjem vode dva puta zdravi minerali koji se nalaze u njoj postaju štetni, osim toga tako nastaje i kamenac u posudi u kojoj se voda kuha, a ona je glavni uzročnik nastanka kamena u bubregu.

vodaa

Nitrati

Oni se nalaze i u vodi i u vazduhu i u tlu, ali postaju opasni kada su izloženi visokim temperaturama. Visoke temperature pretvaraju ih u nitrozamine koji su kancerogeni, a doktori ih dovode u vezu sa nastankom raka jajnika, debelog creva i želuca.

Fluoridi

Fluoridi u vodi predstavljaju rizik za zdravlje, naročito suopasni za neurološki i kognitivni razvoj dece. Objavljena je studiju koja je dokazala da je prisutnost fluorida u vodi povezana sa nižim koeficijentom inteligencije kod dece, a i sa nižom stopom plodnosti.

Arsenik

Svetska zdravstvena organizacija tvrdi da je najveća opasnost u vodi arsenik koji vodi do trovanja, problema sa probavnim organima, dijabetesom, pa i do kardiovaskularnih bolesti.

Novi.ba/Pink

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *