Pijte čaj od KADIFE. Pomaže u liječenju ovih tegoba!

Verovatno je skoro svi imaju u svom dvorištu, ali malo ko zna da je kadifa lekovita

U narodnoj medici, kadifa se koristi kao diuretik, dijaforetik i anthelmintik.

Čaj od kadife leči dijareju i želudačne kolike.Ovaj čaj povećava otpornost organizma na prehladu, bolesti gripa, razne mikrobe, spašava čoveka od virusa i bakterija i jačaju imunitet. Međutim, treba biti naročito oprezan s količinom upotrebe ovog čaja, jer cvetovi, a naročito lišće kadife su bogati esencijalnim uljima, i nisu pogodini za sve.

Za početak pokušajte sa ovom infuzijom: stavite jedan cvet u šolju, prelijte vrelom vodom. Nakon 15 minuta procedite i popijte čaj. Odmah ćete osećati da li vam ovaj tretman prija ili ne.

Kad pijete čaj od kadife, birajte crveno – braon cvetove koji su bogati karotenom i pigmentima

Tretman kadifom – prevencija i lečenje ginekoloških bolesti

Za prevenciju je potrebno uzimati jedan cvet kadife, prelijte ga 1 šoljom ključale vode i popijte po 0,25 dcl 4 puta dnevno.

Lečenje ginekoloških problema: 3 cveta sa stabljikom, prelijte sa 400 ml vruće vode, kuvajte 5 minuta, ohladite na sobnoj temperaturi i procedite. Uzimajte 3 puta dnevno pre obroka.

Zavisno od stepena bolesti, uzimajte prema šemi: 21 dan, 7 dana odmora, kurs lečenja traje 2 do 3 meseca.

Tretman kadifom – kod curenja nosa i sinusitisa

Inhalacija: napuniti veliku šerpu sa pola litre ključake vode, u nju staviti 5 cvetova kadife, ali izmrvljene. Prekriti se peškirom i inhalirati. Tokom pet minuta udišite vazduh iz nosa, izdahnite na nos. Zatim udahnite na nos, a izdišite na usta.

Tretman kadifom – opekotine i rane

Ulje od ovog cveta leči opekotine i rane. Da biste pripremili ulje potrebno vam je biljno ulje i cvetovi kadife u omjeru 1:1. Sve stavite u staklenu teglu i poklopite. Ostavite preko noći da odstoji, a ujutru teglu stavite u vrelu vodu na 30 minuta na temperaturi od 60 do 70 stepeni.

Ovo ulje možete koristiti i kod upale disajnih puteva, posebno bronhitisa, jer olakšava kretanje sluzi, neutralizuje stagnaciju i pomaće kod kašlja.

Kupke koje u sebi sadrže cvetove kadife, umiruju nervni sistem, pomažu u stresnim situacijma, ublažavaju anksioznost, vraćanje emocionalnoj ravnoteži.

Preporučuje se kod neuroze, depresije, nesigurnost i zbunjenost.

Tretman kadifom – sprečavanje pankreasnih bolova

Iseckati jedan cvet kadife, preliti sa 200 ml vrele vode, ostaviti malo a zatim procediti i piti po četvrtinu šolje 4 puta dnevno. Ovaj čaj leči pankreas i dijabetes.

Tretman kadifom – dijabetes

50 komada cvetova kadife potopiti u pola litre rakije, ostaviti nedelju dana, a zati procediti. Uzimati po 1 kašiku ove tinkture 3 puta dnevno, pre jela.

Svež sok od kadife leči ubode do pčela i osa. Takođe pomaže pri iritaciji kože.

Za poboljšanje metabolizma i čišćenje jetre: 5 cvetova kadife prelijte sa 1 litar ključale vode, kuvajte 3 minuta na laganoj vatri, a zatim procedite. Uzmite oko 250 ml pre obroka ujutru i uveče. Ovaj lek se koristi mesec dana, a nakon toga se odmara nedelju dana.

Losion za podmlađivanje kože: 2 kašike seckanog cveta od kadife preliti sa 1 šoljom ključale vode, ostaviti preko noći. Procedite, pa u dobijeni čaj sipajte 1 kašiku rakije i 1 kašiku limunovog soka. Ovaj losion držite u frižideru, a lice sa njim obrišite 2 do 3 puta dnevno.

Izvor: http://svirecepti.info/

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *