LIJECENJE ISPUCALI BRADAVICA PO RUKAMA NARODNIM LIJEKOVIMA

Korisite svježe kunice trave, zvane i stolisnik ili hajdučka trava (Achillea Millefolium). Kunicu ili travu dobro operite da ne bi bila prašnjava, ili prljava, ocijedite je te zatim  istucite  i pomiješajte  sa čistim maslinovim uljem. Kada zavrsite, sa tom smjesom previjajte (OBLAZITE)  mjesto gdje je bradavica.

Kunica
Kunica

Takodjer predlazemo jos jedan recept narodne medicine za lijecenje bradavica, koji se pokazao jako dobar u lijecenju istih.

Na jednu kasiku istucanog sjemena od bosiljka (Ocimum basilicum L) i šaku lišća od crvene ružice prelije se četvrt litre kipuće vode i ostavi se 5-6 sati dobro poklopljeno. Ovim se odvarom stavljaju oblozi na bradavice i brzo se izliječe.

Bosiljak

KAKO LIJECITI BRADAVICE NA LICU

Ukoliko imate bradavice po ruci ili licu,  koristite  sirovo drvo od jasena i ubacite ga na vatru da gori.  Nakon zapaljena drveta , pojavit ce se sok. Sok iz drveta  namazite po bradavicama vise puta.

List od drveta jasena

Izgnječi i iscijedi sok iz svježeg lista kiselice ili bršljana ili preslice. U izgnjecenu tekućinu umočite malo pamuka i privijaj na bradavice. Iscijeđen sok iz crvenog luka također je dobar lijek protiv bradavica.

 

 

Related Posts

BIO sam glup što nisam znao da samo 1 kap odmah tjera komarce, miševe, mrave, moljce

U današnjem kratkom videu pokazati ću vam provjerene metode koje će vam pomoći da u svom domu od podruma do tavana kako bi stvorili zonu bez komaraca, miševa, štakora, mrava,…

Read more

Dobitnik nagrade u uzgoju orhideja otkrio je ključ da imate najljepše cvijeće oko sebe: VRLO JE JEDNOSTAVNO

Orhideja je nesumnjivo kraljica sobnih biljaka. U stvari, potrebno mu je dosta i vratit će vam se zaista bogatim cvjetovima. Ovo je savjet uzgajivača, koji se može pohvaliti nevjerovatno cvjetajućim…

Read more

Zlata vrijedan trik naših baka: Evo šta su UBACIVALE U VODU u kojoj se kuhaju jaja

Svima je poznat postupak kuhanja jaja; jednostavno ih stavite u vodu i bit će gotovi za desetak minuta. Međutim, uobičajeno je da jaje pukne od prejake topline, što rezultira istjecanjem…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *