Desert za 5 MINUTA! Bićete zadivljeni! ukusno i nestaje u trenu

| June 26, 2024 | 07:36 | 1,924 | 0

Žudite za brzim i ugodnim uživanjem? Vaša potraga ovdje završava! Ovaj lagani, ali nevjerojatan desert možete pripremiti u samo 5 minuta pripreme, idealan za one spontane trenutke. Budite uvjereni, nestat će u trenu, stoga svakako pripremite dovoljnu količinu da zadovoljite sve!

POTREBNI SASTOJCI:
Za čokoladnu kremu trebat će vam 350 grama oblatni, koje mogu biti bilo kojeg okusa.

Za pripremu ovog recepta trebat će vam 500 ml mlijeka (što odgovara 2 šalice), 120 ml vrhnja za šlag (što odgovara 1/2 šalice), 50 g šećera (što odgovara 1/4 šalice), 40 g kukuruza škroba (što odgovara 3 žlice), i 40 g gorkog kakaovog praha (što odgovara 3 žlice).

KAKO SE PRIPREMA OVA UKUSNA POSLASTICA?

Umutite baršunasti nadjev: pomiješajte mlijeko, vrhnje, šećer, kukuruzni škrob i kakao prah u loncu, pazeći da nema grudica. Zagrijte i zgusnite: Stavite lonac na srednju vatru i neprestano miješajte dok smjesa ne postane znatno gušća, nalik na puding.

 

Nakon što maknete posudu s vatre, ostavite smjesu da se malo ohladi. Oblatne stavite u posudu za posluživanje. Toplu čokoladnu kremu ravnomjerno rasporediti po oblatnama.
Doživite zadovoljstvo instaliranja i uživanja! Stavite poklopac na posudu i ostavite u hladnjaku minimalno 4 sata, odnosno dok se krema potpuno ne stegne.

Dodatni detalji: Ljepota ovog recepta leži u njegovoj izvanrednoj prilagodljivosti. Slobodno odaberite bilo koji okus vafla koji odgovara vašim nepcima, bilo da se radi o klasičnoj vaniliji, raskošnoj čokoladi ili čak raskošnoj jagodi. U slučaju da se nađete bez vrhnja za šlag, ne brinite! Jednostavno zamijenite istu količinu mlijeka, ali imajte na umu da će rezultirajuća tekstura biti malo svjetlija od teksture vrhnja.

Povezani sadržaj:  PLAZMA KOLAČIĆI SA BIJELOM ČOKOLADOM.Meni bolji i od rafaela

Kako biste dodali dodir ugode, prije hlađenja imate opciju ukrasiti desert sitno nasjeckanim orasima, čokoladnim strugotinama ili čak delikatnom kapljicom karamel umaka.

 

zaključak:
Kad vam treba brz i jednostavan desert, nemojte tražiti dalje od ovog spasonosnog užitka od čokoladnih vafla bez pečenja. Jednostavni sastojci i brzo vrijeme pripreme čine ga idealnim rješenjem za zadovoljenje vaših želja bez nepotrebnog stresa.

Stoga, kad god se pojavi želja za nečim slatkim, pripremite ovu divnu poslasticu i svjedočite čarima preslatkog deserta u samo 5 minuta!

Kategorija: Recepti za Kolače

Napisite svoj komentar na clanak: