POJEDITE KAŠIČICU MEDA PRED SPAVANJE: Niste NI SVJESNI na šta sve UTIČE U ORGANIZMU, prodisaćete

Med je jedan od najlekovitijih darova prirode, a tvorac „medne dijete“ tvrdi da fruktoza i glukoza u medu telu daju „gorivo“ koje mu je neophodno tokom noći, a koje kontroliše ravnotežu nivoa šećera u krvi i pospešuje sagorevanje masnoća

Svi sanjamo o tome da gubimo kilograme, a da se ne angažujemo i ne odričemo previše. Iako zvuči suviše dobro da bi bilo istinito, britanski farmaceut Majk Mekines osmislio je režim ishrane koja pomaže da mršavimo dok spavamo.

– Hibernacijska dijeta se odnosi na regulisanje vašeg ličnog sistema prirodnog oporavka za kontrolu težine. Ključ je pokretanje mehanizma za oporavak tela tokom noći – metabolizam se ubrzava, masti se sagorevaju, a smanjuje se i nivo hormona stresa – rekao je britanski stručnjak i istakao da pred spavanje treba pojesti kašičicu meda.

Med je jedan od najlekovitijih darova prirode, a tvorac „medne dijete“ tvrdi da fruktoza i glukoza u medu telu daju „gorivo“ koje mu je neophodno tokom noći, a koje kontroliše ravnotežu nivoa šećera u krvi i pospešuje sagorevanje masnoća.

Za bolji efekat u procesu mršavljenja bilo bi dobro šećer potpuno zameniti medom. Savet je da iz ishrane izbacite šećer, zaslađenu hranu i veštačke zaslađivače.

Dakle, ako želite da smršate, jedan od najvažnijih koraka jeste da 30 minuta pre nego što odete u krevet pojedete jednu kašiku meda. Prevelika količina meda takođe može da poveća nivo šećera u krvi, a time i nivo insulina, zato je preporuka da ne uzimate nikad više od jedne kašike. (espreso.co.rs)

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *