BOLJE OD PICE… Samo narendajte 3 sveže tikvice. Lako, jeftino i ukusno

Doživite čisti užitak i šarm ove torte od tikvica, kulinarskog remek-djela koje se pokazalo ne samo kao zgodan i jeftin izbor, već i kao izvanredna zamjena za uobičajenu pizzu.

Predstavljajući živopisne okuse svježe ubranih tikvica, ukrašenih asortimanom zelenog zelenila i ukusnog cheddar sira, ovaj izuzetni recept predstavlja ljupko sredstvo za uživanje u lisnatom povrću.
Idealno za svako doba dana, krenimo na ovo zdravo i ukusno putovanje.

Za pripremu ovog jela biće vam potrebni sledeći sastojci:

3 rendane tikvice,
1 sitno seckani crni luk,
1 rendana šargarepa,
1 sitno seckana crvena paprika,
seckani peršun po ukusu,
3-4 kašike (25 ml) biljnog ulja,
1 kašičica soli,
1 kašičica crnog bibera,
3 jaja,
1,5 šolje (300 ml) mleka,
2 šolje (240 grama) brašna i
150 grama rendanog cheddar sira.

KAKO SE PRIPREMA?

 

Prethodno zagrejte rernu: Počnite sa zagrevanjem rerne na 200°C (392°F). Podmažite pleh sa malo biljnog ulja ili obložite papirom za pečenje.

Mešano povrće: U velikoj posudi pomešati rendane tikvice, luk, šargarepu, crvenu papriku i peršun. Posolite i pobiberite i promiješajte da se povrće ravnomjerno začini.

Pripremite smesu: U posebnoj posudi umutite jaja, a zatim umutite mleko. U ovu smjesu postepeno dodavati brašno uz stalno miješanje da ne bi došlo do grudvica dok ne dobijete glatku smjesu.

Mešavina: U činiju sa izmešanim povrćem sipajte mešavinu jaja i brašna. Mešajte dok povrće ne bude dobro obloženo testom.

Dodajte sir: Polovinu naribanog cheddar sira umiješajte u smjesu, a ostatak ostavite za kasniji preljev.

Prvo pečenje: Smesu sipati u pripremljenu posudu za pečenje i ravnomerno rasporediti. Stavite u zagrejanu rernu i pecite 35 minuta.

Dodajte još sira i ponovo pecite: Nakon prvog pečenja, pažljivo izvadite pleh iz rerne i pospite preostalim cheddar sirom. Vratite u rernu i pecite još 15 minuta ili dok se sir ne rastopi i ne porumeni.

 

Za posluživanje: Pustite da se tikvice malo ohlade prije rezanja. Poslužite toplo i uživajte u topljenom siru i mekom povrću u svakom zalogaju.

 

Related Posts

BUREK KOJI UVIJE USPIJEVA…A bolji nego u pekari

Ovaj recept dolazi iz starog izdanja časopisa “Hrana i vino. POTREBNI SU SLEDEĆI SASTOJCI: 500 g tankih kora za savijaču, 350 g mljevenog mesa po ukusu (ja preferiram mix pola…

Read more

MAKEDONSKA SARMA…TAJNI RECEPT ZA UKUSNU SARMU OTKRIVA NAM NAŠA ČITATELJKA IZ MAKEDONIJE RECEPT

Moja danasnja sarma je bez mesa ,sa puno crnog luka i praziluka i spremam je samo u rerni. Sezona je kiselog kupusa pa navalimo!!!! Sastojci: 1 glavica kiseli kupus 4glavice…

Read more

ŠNICLE NA LUKU….JA BOLJI I UKUSNI RECEPT NISAM PROBALA

Potrebno je: 600 g telećih šnicli 6 glavica crnog luka 3 čena belog luka 2 kašike brašna po ukusu so i biber Priprema Šnicle izlupati, posoliti i uviti u brašno….

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *