MAJSTOR ZA KLIME OTKRIO: Greška koju mnogi prave tokom vrućina, pa poslije imaju glavobolje

Preživjeti vruće dane bez klime je skoro nemoguće, a ako ne želite da zbog uobičajene greške neko vrijeme ostanete bez klime, poslušajte savjete stručnjaka.

Majstor klimatizacije Vladimir Dujaković otkrio je šta možete sami da uradite kada je klima u pitanju, ali šta je posao za majstore, prenosi nova.

Kako očistiti klima uređaj

„Možete izvaditi filtere i sami ih očistiti. To bi trebalo da radite na mjesečnom nivou. Ako vidite da filteri nisu mnogo prljavi, dovoljno je da ih operete mlazom tople vode. Nema potrebe za deterdžentom ili bilo kojim drugim sredstvom za pranje. Ostale dijelove klime možete prebrisati vlažnom krpom, ili samo površinu“, rekao je Dujaković i dodao da se za ostale kvarove i probleme treba obratiti majstoru.

Cijeli proces servisiranja klima uređaja traje oko 45 minuta do sat vremena.

 

Uklanjaju se turbina i ventilator koji distribuiraju ohlađeni ili zagrijani vazduh. Nakon provjere spoljašnje jedinice i opšteg stanja klime, postupak je završen.

Važno je provjetriti prostoriju

„Treba voditi računa o potrošnji električne energije, ili zapamtiti da klima uređaji ne dovode vazduh u prostoriju. Prostoriju treba provetravati dva do tri sata kako bi se izbjegle glavobolje zbog nedostatka kiseonika u prostoriji.

Ako vas boli glava, možda vam je klima prljava ili je prozor predugo zatvoren“, rekao je Dujaković i istakao da je najbolje pustiti klimu da radi neprekidno, ali ne da je palite i isključujete svakih sat vremena.

Related Posts

Recite ovo svakome ko pati od bolnih zglobova, a posebno koljena: PROVJERENO, ISPROBANO – OVO MI JE USPJELO ZA 1 NOĆ!

Bol u kolenu je velika prepreka u svakodnevnom životu. Zbog toga se čovjek ne može posvetiti svojim hobijima, ne može spavati, a ujutro je umoran i ljut na cijeli svijet….

Read more

Treba svima starijima od 50 godina! Jeftin lijek za starost i “produženje života”!

Mliječni čičak (Silybum marianum) je biljka koja se vekovima koristi zbog svojih lekovitih svojstava, posebno zbog sposobnosti da podrži zdravlje jetre. Mnoga naučna istraživanja su potvrdila njegova hepatoprotektivna svojstva, što…

Read more

Genijalan trik koji pomaže kod gasova i nadimanja od pasulja

Pasulj je odličan izvor belančevina, vitamina B, folne kiseline i vlakana, magnezijuma, gvožđa. Međutim, neki se uzdržavaju od prečeste pripreme ovog jela zbog stvaranja nadutosti i stvaranja gasova u telu,…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *