Ako imate 1 jaje, jogurt i brašno, napravite MINI PALAČINKE ZA 5 MINUTA…Mekane kao duša

Idealne za brzi međuobrok ili doručak, ove mini palačinke napravljene su od osnovnih sastojaka kao što su brašno, jogurt i jaja.

Mekani i pahuljasti, mogu se pripremiti za samo 5 minuta. Pomoću ovog jednostavnog recepta napravite ukusne mini palačinke koje će vam se zasigurno svidjeti.

POTREBNI SASTOJCI:

1 jaje, 3 žlice šećera, 8 grama vanilin šećera (ekvivalentno 1 žlici), 2 žlice ulja, 125 grama čvrstog jogurta ili kiselog vrhnja (oko 4,4 unce), 80 mililitara mlijeka (otprilike 1/3 šalice) , 180 grama brašna (oko 1 1/2 šalice), 10 grama praška za pecivo (2 žličice) i po želji šećer za posipanje.

KAKO PRIPREMITI NAJMEKŠE PALAČINKE?

Korak 1:
Priprema tijesta Započnite mućenjem smjese jaja: U većoj posudi umutite 1 jaje, 3 žlice šećera, 8 g vanilin šećera (što odgovara 1 žlici) i 2 žlice ulja dok se temeljito ne izmiješa. Zatim dodajte jogurt i mlijeko:

U smjesu od jaja umiješajte 125 g čvrstog jogurta ili kiselog vrhnja i 80 ml mlijeka. Miješajte dok tekstura ne postane glatka.

Umiješajte suhe sastojke prosijavanjem 180 g brašna (1 1/2 šalica) i 10 g praška za pecivo (2 žličice). Polako dodajte prosijane suhe sastojke u tekuću smjesu, miješajući dok se ne postigne glatka konzistencija bez grudica. Dobiveno tijesto mora biti gušće od uobičajenog tijesta za palačinke, teksturom podsjećati na kremu.

Korak 2:
Pripremite mini palačinke tako da zagrijete ulje. Započnite zagrijavanjem tave ili tave na srednjoj vatri i dodavanjem male količine ulja za prženje.

Za izradu mini palačinki, žlicom ili vrećicom za tijesto stavite male dijelove tijesta u prethodno zagrijanu tavu. Pustite ih da se kuhaju dok se na površini ne pojave mjehurići, zatim ih preokrenite i pecite drugu stranu dok ne porumene. Svaka strana će trajati otprilike 1-2 minute.

Korak 3:
Predstavite palačinke. Pečene mini palačinke po želji pospite šećerom u prahu. Poslužite ih dok su vrući, uz dodatke po želji poput svježeg voća, meda ili sirupa.

 

 

BONUS:

KREMASTE PARIŠKE VANILIN KIFLICE! LAGANO SE NAPRAVI IAKO NE IZGLEDA TAKO…

Doručak u krevetu s francuskim pecivima, jedinstvenog oblika, iznimno je jednostavan za pripremu. Ova divna poslastica jamči potpuni užitak i svakako zaslužuje vrijeme i trud uložen u njeno stvaranje. Iako se može činiti složenim, izrada je prilično jednostavna.

POTREBNI SASTOJCI:

Nadošlo tijesto: 500 grama brašna, 2 žličice suhog kvasca, 70 grama šećera, malo soli, 200 mililitara mlijeka, 1 jaje manje i 100 grama maslaca sobne temperature.

punjenje
— gušća krema od vanilije — džem, čokoladni namaz
premazivanje
1 žumanjak, listići badema, prženi lješnjaci ili krupni šećer za preljev.

KAKO SE PRIPREMAJU VANIL KIFLICE?

Pomiješajte sve sastojke za tijesto, osim maslaca, pa zamijesite smjesu i ostavite da odstoji dok se ne udvostruči.

Stavite ga na dasku, premažite maslacem i više puta preklopite. Ostavite da se odmori dodatnih trideset minuta.

Smjesu podijelite na 15 dijelova. Svaki dio oblikujte u oval, zatim polovicu tog ovala spljoštite i polovicu nožem narežite na duge trakice.

Postavite nadjev na gornji dio, preklopite ga i prstima pritisnite prema dolje kako biste spriječili curenje, zatim sve zajedno zamotajte, pazeći da su trake tijesta uredno poravnate.

Kiflice premažite umućenim jajetom i nadjenite ploškama badema, nasjeckanim prženim lješnjacima ili sitnim šećerom.

Ostaviti ih da se još malo dignu u plehu, odložene na papir za pečenje. Pecite na 180°C dok ne dobiju ugodnu zlatno smeđu boju.

Related Posts

ORIGINAL KREMA ZA KREMPITU…RECEPT KOJI JE POKUPILA MOJA PRIJATELJICA IZ JEDNOG VRHUNSKOG RESTORANA

Kad pomisliš krempita odmah pomisliš na poslastičarnicu… Moja koleginica radi u poslastičarnici i dobila recept. Niko se sa njom ne može porediti… POTREBNI SASTOJCI: krema 6 jaja 1 vanilin šećer…

Read more

GOTOVE ZA SAMO 10 MINUTA….ČOKOLADNE OBLANDE PO BAKINOM RECEPTU

Ovaj recept je savršen za pripremu ukusnih kolača koji će oduševiti vaše goste. Kombinacija mlijeka, šećera, margarina, keksa, oraha i čokolade stvara bogatu i kremastu smjesu koja savršeno pristaje uz…

Read more

BAKLAVA ROLNICE, TOPE SE U USTIMA, niko im ne može odoleti

Ima dosta recepata, dosta sam ih i probala a na kraju mi se ovaj način najbolje svideo i sada uvek spremam ovako SASTOJCI: Potrebni sastojci: 500 g tijesta za baklavu….

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *