NAJBRŽI ČOKO-PLAZMA KOLAČ GOTOV ZA 10 MINUTA: Recept toliko prost da i dete može da ga napravi – sočne i ukusne

Sve su popularniji deserti koji se pripremaju brzo i ne zahtijevaju pečenje

POTREBNI SU SLEDEĆI SASTOJCI:

500 ml mlijeka

100 g maslaca

200 g cokolade za kuhanje

250 g mljevene plazme

150 g Nutelle

50 g listića badema

KAKO SE PRIPREMA BRZE ČOKO PLAZMA KOCKE

U odgovarajuću posudu ulijte mlijeko, dodajte maslac i zagrijte na laganoj vatri. U toplu smjesu dodajte izlomljenu čokoladu i miješajte dok se ne otopi s mlijekom i maslacem.

Maknite posudu sa štednjaka. Dodati mljevenu plazmu i miksati dok se smjesa ne ujednači. Dno pleha namazati pripremljenom smjesom. Ostaviti namazati Nutellom isjecenom na kockice listicima badema. i ukrasite svaku.

 

BONUS:

Najukusniji 5-minutni TIRAMISU desert koji sam ikad probala! Nema pečenja!

Na pravom ste mjestu ako tražite brz, ali iznimno ukusan desert koji ne zahtijeva pečenje. Ova domaća poslastica, koja se može pripremiti za samo 5 minuta, skriveno je blago kojeg mnogi nisu ni svjesni, ali jednom kada je kušate, poželjet ćete je iznova stvarati.

Odlikuje se divnom mješavinom osvježavajuće kreme od naranče i limuna, užitka keksa natopljenih kavom i baršunaste glatkoće slatke kreme od maslaca.

Idealan za svaki događaj, ovaj se desert jednostavno priprema i nudi divan doživljaj koji će zasigurno impresionirati svakoga tko u njemu uživa.

POTREBNI SASTOJCI:

Za namakanje kave trebat će vam: 1 šalica (240 ml) tople vode, 1 čajna žličica kave i 100 g (3,5 oz) Savoy keksa (Ladyfingers). Za kremu od naranče skupite sok od 2 naranče, 1 žumanjka, 2 žlice vanilin šećera i 15 g (0,5 oz) kukuruznog škroba. Za osnovnu kremu imajte pri ruci 300 ml svježeg kravljeg mlijeka, koricu 1 limuna, 2 žumanjka, 50 g šećera, 20 g kukuruznog škroba, sok 1 limuna, 100 g (3,5 oz) kondenziranog mlijeka i 150 ml (5 fl oz) slastičarske kreme. Za dekoraciju koristite cimet, kakao prah ili naribanu čokoladu.

KAKO PRIPREMITI TIRAMISU ROLAT?

Način pripreme: 1.
Započnite pripremom namakanja za kavu:
Započnite s pripremom otopine za kavu za kekse. U srednjoj čaši ili posudi pomiješajte 1 čajnu žličicu kave s 1 šalicom (240 ml) vruće vode, temeljito miješajući dok se kava potpuno ne otopi. Ovu smjesu ostavite sa strane da se malo ohladi dok pripremate kreme.

2. Kremu od naranče pripremiti:
Počnite s cijeđenjem soka od 2 naranče. Nakon što sok procijedite kako biste uklonili svu pulpu ili sjemenke, prebacite ga u malu posudu za umake. U sok od naranče umiješajte 1 žumanjak, 2 žlice vanilin šećera i 15 g kukuruznog škroba. Miješajte kombinaciju dok ne postane glatka i temeljito izmiješana.

Stavite lonac na štednjak na srednju temperaturu, neprestano miješajući da se smjesa ne zgruša. Nastavite kuhati dok krema ne postane gusta, što će trajati otprilike 5 minuta. Kad se zgusne, maknite posudu s vatre i ulijte kremu od naranče u zdjelu. Kako biste spriječili razvoj kožice, prekrijte zdjelu prozirnom folijom, pazeći da pritišće izravno na površinu kreme. Pustite da se krema potpuno ohladi prije upotrebe.

3. Napravite temeljnu kremu:
Za pripremu osnovne kreme, započnite tako da u lonac srednje veličine ulijete 300 ml svježeg kravljeg mlijeka. Zatim naribajte koricu jednog limuna ravno u mlijeko i dodajte 2 žlice vanilin šećera. Sastojke sjedinite miješajući, a zatim lonac stavite na štednjak na srednju vatru. Pustite da mlijeko lagano prokuha prije nego što ga skinete s vatre i ocijedite limunovu koricu.

U drugoj posudi izmiksajte 2 žumanjka sa 50 g šećera i tucite smjesu dok ne postane kremasta. U smjesu jaja dodajte 20 g kukuruznog škroba i nastavite miješati dok ne postane glatka. Polako dodajte vruće mlijeko u smjesu od jaja uz stalno miješanje kako se jaja ne bi razmutila.

Smjesu vratite u lonac i vratite na štednjak. Na srednjoj vatri neprestano miješati dok se krema ne zgusne, što bi trebalo trajati otprilike 5 minuta. Kad se zgusne, maknite posudu s vatre i osnovnu kremu prebacite u zdjelu. Pokrijte ga prozirnom folijom tako da izravno dodiruje površinu i ostavite da se potpuno ohladi.

4. Pomiješajte kondenzirano mlijeko s limunom kako biste dobili smjesu:
Iscijedite sok iz jednog limuna i procijedite ga kako biste uklonili sve sjemenke ili pulpu. Dodajte sok od limuna u zdjelu za miješanje, a zatim umiješajte 100 g kondenziranog mlijeka. Ručnim mikserom tucite smjesu dok se ne počne lagano zgušnjavati.

Umiješajte 150 ml slastičarske kreme u mješavinu limuna i kondenziranog mlijeka, miješajte dok ne postane glatka i ujednačena. Nakon što se osnovna krema ohladi, mutite je 1-2 minute da dobijete svilenkastu teksturu, zatim je polako umiješajte u smjesu limuna, pazeći da se nakon svakog dodavanja dobro izmiješa dok se sve potpuno ne sjedini.

5. Složite slasticu:
Postavite veći list prozirne folije na svoj radni prostor. Umočite svaki Savoy keks pojedinačno u natopljenu kavu, pazeći da su temeljito navlaženi, a da ne pokisnu. Namočene kekse poredati u jednom sloju na prozirnu foliju.

Polovicu pripremljene puter kreme ravnomjerno rasporedite po keksima. Zatim s jedne strane spužvastog sloja premažite ohlađenu kremu od naranče i nježno zarolajte desert u cjepanicu, uz pomoć prozirne folije u oblikovanju i pričvršćivanju rolade. Na kraju slasticu zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak na minimalno sat vremena da se stegne i stegne.

6. Predstavite desert:
Nakon što se desert stegne, izvadite ga iz hladnjaka i nježno skinite prozirnu foliju. Roladu deserta prebacite na tanjur za posluživanje. Roladu izvana premažite ostatkom puterkreme i zagladite špatulom.
Da biste dovršili jelo, dodajte malo cimeta, kakaa u prahu ili naribanu čokoladu na vrh, ovisno o vašoj želji. Narežite desert na porcije i odmah ga prezentirajte.

Related Posts

ŽENE, TAJNA JE U REDOSLEDU KOJIM DODAJETE SASTOJKE: Evo gde svi grešimo, a zapravo je vrlo JEDNOSTAVNO

Neki recepti su toliko jednostavni da mislimo da s njima ništa ne može poći po zlu. Jedno od takvih jela su palačinke. Za njih nam treba samo nekoliko sastojaka. Mleko,…

Read more

PAMUK KIFLICE ZA DŽEMOM…Recept koji vrijedi zapisati

Priprema pamučnih kiflica je jednostavan i brz proces, a pravi su užitak, posebno ako ih krasi kvalitetan domaći džem. Ispecite ih i uživajte u iskustvu! POTREBNI SU SLEDEĆI SASTOJCI: Potrebni…

Read more

Brzo, mirisno i ukusno: Pita sa jabukama iz snova

Brzo, mirisno i ukusno: Pita sa jabukama iz snova. Najbolja pita sa jabukama od gotovih kora. Uživajte i u mirisu i u ukusu… Sastojci: – 500g gotovih kora za pitu…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *