Osvježite prljave zidove bez krečenja: Samo ih premažite ovom mješavinom i biće čisti kao suza

Ne samo da će zidovi djelovati svježe, već će imati i prekrasan miris.

 

Gotovo svaki dan provodimo sveobuhvatno čišćenje doma, pedantno ribajući i dezinficirajući svako vidljivo područje, uključujući TV, pećnicu, pa čak i radijatore. Međutim, skloni smo previdjeti najveću površinu od svih – zidove.

Bez obzira koju boju odaberete za svoje zidove, oni će nakon nekoliko godina neizbježno dobiti sivu nijansu, a pušenje u zatvorenom prostoru će dovesti do žućkaste nijanse. Umjesto da kupite kantu boje zajedno sa svim potrebnim alatima za osvježenje sobe, razmislite o tome da prvo očistite zidove koristeći samo tri uobičajena sastojka koja se nalaze u vašoj kuhinji.

U zdjeli pomiješajte vodu, sodu bikarbonu i veliku količinu dezinficijensa. Uzmite čisti valjak namijenjen za žbukanje zidova, namočite ga u ovu smjesu i nanesite po cijeloj površini. Ako je potrebno, ponovite ovaj postupak.

Osim što će izgledati kao novo, zidovi će imati i ugodan miris, a prema riječima kreatora ovog DIY rješenja, ono učinkovito uklanja mrlje od bojica i flomastera koje koriste djeca.

 

BONUS:

MOŽE IZAZVATI TROVANJE: Ako ovo primjetite na luku, obavezno ga bacite

Zbog svog izrazitog okusa, luk je svestran sastojak koji može oplemeniti okus svakog jela. Bilo da su kuhani ili konzumirani sirovi, nude niz kulinarskih mogućnosti. Uz pravilno skladištenje, luk može ostati svjež mjesecima, pružajući dugotrajan sastojak za vašu kuhinju.

Ipak, savjetuje se oprez jer su znanstvenici identificirali jednu specifičnu okolnost u kojoj luk može predstavljati zdravstveni rizik.

Večernji prenosi da iako je luk poznat po svojoj izdržljivosti i dugovječnosti, nije otporan na štetu. Unatoč pedantnoj praksi skladištenja, neizbježno je da će luk na kraju niknuti.

Prirodni proces klijanja, opažen ne samo kod luka, već i kod povrća poput češnjaka i krumpira, sastavni je dio životnog ciklusa biljke. Pod povoljnim uvjetima dolazi do klijanja, a što je zanimljivo, može se dogoditi i bez sadnje u tlo.

Postavljanje luka u dobro osvijetljeno, ugodno i vlažno okruženje ubrzat će proces klijanja. Ova pojava služi kao jasan znak biljkama da je dolazak proljeća blizu.

Na moje iznenađenje, konzumacija proklijalog luka ne predstavlja nikakvu štetu, sve dok nije u stanju raspadanja ili gnječenja. Sve komponente proklijalog luka savršeno su jestive, a jedina mu je mana to što mu nedostaje slatkoće i umjesto toga ima gorak okus.

Važno je poslušati upozorenja znanstvenika i izbjegavati konzumaciju luka koji je mekan, pokvaren ili pljesniv.

Luk koji se pokvario ima potencijal da bude toksičan i predstavlja prijetnju nečijoj dobrobiti.

Related Posts

“Dešava se nešto što nismo vidjeli više od 60 godina”: Ovo je detaljna prognoza za zimu koja dolazi

Ivan Ristić, meteorolog amater, izjavljuje da se trebamo pripremiti na puno hladnije vrijeme od očekivanog. Nakon najtoplijeg ljeta i niza rekordno toplih mjeseci, pojavila su se predviđanja koja pokazuju da…

Read more

Čupam paradajz i traje kao SVJEŽ do 2 godine: Bez vode, soli ili sirćeta – malo ljudi poznaje ovu metodu

Želite produžiti rok trajanja svojih rajčica? Ne tražite dalje! Imamo tri fantastične metode koje će vam sigurno biti korisne tijekom cijele sezone. Na ovaj način izvadim rajčice i krenem s…

Read more

Domaći TRIK da se riješite miševa u stanu i podrumu: Samo sam ga spustio na zemlju i sutradan miševa nema nigdje

Kako se približava hladno vrijeme, miševi počinju tražiti hranu i sklonište ulazeći u ljudske domove. Preporučit ćemo proizvode s toliko neugodnim mirisom za miševe da se odluče potpuno kloniti vašeg…

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *