Ova namirnica čini čuda u sprečavanju gomilanja masti u jetri: Jedite je svaki dan

Taloženje masti u jetri veliki je problem danas

Taloženje masnoća u jetri čest je problem sadašnjice i od njega mnogi pate ali samo sa jednom namirnicom ovaj problem može dosta lako da se reši. Reč je o mladom siru, preporučuje nutricionista Nurija Dijanova.

Prema njenim rečima, mladi sir sadrži niz odličnih kombinacija nutrijenata, među kojima i metionin.
Ova aminokiselina veoma dobro deluje na jetru, pomaže kod praktično svih oboljenja ovog organa.

“Smatram da upravo metionin pomaže da se smanji količina masti u jetri. Naučno rečeno, možemo reći da sveži sir poboljšava metabolizam ćelija jetre”, objasnila je nutricionistkinja.

Da bi se postigao lekoviti efekat, dnevno je potrebno da se jede najmanje 50 grama mladog sira. Inače, možete ga jesti uz sva tri obroka dnevno, s tim da je muškarcima, zbog njihovih proporcija, potrebno i više od 50 grama.

Related Posts

Ajnštajn je jeo isti doručak svaki dan i kažu da je to recept za „mozak genijalca“: Srbi ga obožavaju

Ovo je najveće iznenađenje Albert Ajnštajn je bio jedan od najistaknutijih naučnika na svetu. Mnogi su se divili njegovom radu i posvećenošću, a iza svega stoji mnogo truda i odricanja….

Read more

Niko više neće da je jede ovu biljku, a provereno je jedna od najzdravijih namirnica: Leči srce, a i slabu kosu

Da li ste čuli za potočarku? Jedna zaboravljena i veoma zdrava biljka koju retko ko jede. Potočarka je vrlo često zaboravljena biljka za koju stručnjaci veruju da je najzdravija na…

Read more

Da li želite dugo da živite? Jedite uvek ovu salatu, nema zdravije (recept)

Koliko često jedete ovakvu salatu? Naše bake i dede su svaki dan tokom zimskih dana, ovu namirnicu imali na jelovniku Prednost kiselog kupusa se nalazi u visokom procentu vitamina C….

Read more

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *